De 8 beste accommodaties op Nusa Lembongan

Beste reistijd

Apr t/m sept

Valuta

Indonesische Rupiah

Tijdverschil

+ 6 of 7 uur verschil

Icon landenpagina

Hoe lang?

3 - 4 dagen

Waar verblijven op Nusa Lembongan?

Nusa Lembongan is een klein eiland voor de kust van Bali. Doordat het zo klein is, maakt het niet veel uit waar je gaat overnachten. Alle bezienswaardigheden en restaurants zijn namelijk met een korte scooterrit gemakkelijk te bereiken. Toch hebben wij wel een aantal favoriete plekken op het eiland om te overnachten. Daarom hebben wij een compleet overzicht gemaakt met de beste accommodaties op Nusa Lembongan!

Pijl

Ben je van plan om een rondreis op Bali te maken? Bekijk hier de reisgids Bali, voor een complete route en heel veel tips van deze geweldige bestemming!

Overnachten bij Jungut Batu

Jungut Batu is de hoofdstraat van Nusa Lembongan. Aan deze hoofdstraat vind je veel restaurants en accommodaties. Het strand is vaak het startpunt voor een snorkeltour en ook als je wilt surfen kan je hier de boot naar de surfspot nemen. Jungut Batu vonden wij een van de fijnste plekken om te verblijven op Nusa Lembongan. Hier is ook voor ieder budget een geschikt verblijf. Van luxe resorts aan het strand tot betaalbare guest houses. Dit zijn onze favoriete accommodaties bij Jungut Batu:


D’Tegal 
House

Ohana’s 
Beachfront
Resort

Accommodaties Mushroom Bay

Naast Jungut Batu is Mushroom Bay een van de populairste gebieden op Nusa Lembongan. Hier is het net wat rustiger, maar alsnog heb je veel keus in accommodaties. Ook rondom Mushroom Bay vind je genoeg restaurants en het ligt dichterbij de populaire bezienswaardigheden zoals Devil’s tear en Dream beach. Dit zijn onze favoriete accommodaties op Nusa Lembongan in de buurt van Mushroom Bay:

Seaside
Huts

The
Nau Home

Accommodaties bij de Yellow Bridge

De iconische Yellow Bridge verbindt Nusa Lembongan met het kleinere eiland Nusa Ceningan. In de buurt van de Yellow Bridge is het een rustige plek om te verblijven. Hier vind je ook een van de weinige hostels op het eiland. Voor de vroege vogels: dit is de plek voor de mooiste zonsopkomsten. Je kijkt uit over het water, de brug en Nusa Ceningan. 

Bong
Hostel

Bukit
Permata

Accommodaties Nusa Ceningan

Nusa Ceningan is het kleine zusje van Nusa Lembongan. Doordat de twee eilanden met elkaar verbonden zijn, kan je er ook voor kiezen om op Nusa Ceningan te overnachten. Hier is het nóg rustiger dan op Nusa Lembongan. Het aanbod accommodaties is hier wel beperkter en de prijzen liggen over het algemeen ook iets hoger dan een verblijf op Nusa Lembongan. Dit zijn onze favoriete accommodaties op Nusa Ceningan:

Le Pirate
Beach Club

Blue Lagoon
Secret Villas

Boek via deze linkjes:

Om het jou makkelijk te maken, hebben wij hieronder een overzichtje gemaakt van al onze favoriete websites waar wij graag boeken of reisartikelen kopen. Gebruik je één van deze linkjes, dan ontvangen wij een kleine vergoeding en het kost jou helemaal niets extra natuurlijk! Jij blij, wij blij 🙂

Picture of Reisexpert Esmée

Reisexpert Esmée

Ik ben Esmée, een reislustige avonturier en co-creator van de Aap Noot Reisblog. In 2014 maakte ik mijn eerste verre reis en sindsdien heb ik het reisvirus te pakken. Er valt zoveel te ontdekken! Het liefst ga ik voor langere tijd op reis en heeft de bestemming een goede mix van strand, cultuur en natuur. Met mijn backpack op de rug ga ik weg van de gebaande paden, al sla ik de highlights ook zeker niet over. Alle tips verzamel ik voor je, hier op Aap Noot Reis!

Wij zijn dé reisbloggers van Aap Noot Reis én beiden stapelgek op reizen! Onze missie? Jou blij maken met de tofste en meest handige reistips! Wij helpen je graag met het plannen van jouw reis.

Blij met onze tips? Support ons en trakteer op een digitaal koffietje:

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

De nieuwste blogs: