Hi reiziger,

Ik stel me graag even voor op deze pagina over mij. Ik ben Renee, een reislustige dertiger die sinds 2013 het reisvirus officieel te pakken heeft. Ik kom uit Utrecht en ik heb na mijn opleiding Leisure & Events, Communicatie management gestudeerd. De aflopen jaren heb ik diverse kantoorbanen gehad maar mijn passie ligt bij reizen. Ik ben al bijna vier jaar samen met Zeno, mijn beste vriend en reismaatje die net zoveel van reizen houdt als ik. 

Als jong meisje was ik helemaal niet zo avontuurlijk, ik was behoorlijk verlegen en vond bijna alles eng. Oh en ook nog eens overal vies van! Niet echt de beste ingrediënten voor een (wereld)reiziger. Toch heeft het zogenaamde “reisvirus” mij te pakken gekregen.

Op deze pagina deel ik mijn verhaal met je en waarom ik doe wat ik doe.

Portret van Renee die lacht voor een roze wand met één hand in het haar
Achterkant vrouw met een grote rode backpack op een parkeerplaats

Na vele Europa tripjes pakte ik in 2013 voor het eerst mijn backpack in om een jaar te gaan reizen. Ik had een wereldticket gekocht, een reismaatje online gevonden en met honderden vragen en twijfels of het allemaal wel goed zou komen stapte ik het vliegtuig in naar Thailand. Ik had geen flauw idee waar ik aan begon en ik vond het ontzettend spannend!

"Na elke reis, zie ik mezelf en de wereld weer een beetje anders."

Alles komt altijd goed..

Na mijn reis in Australië was het avontuur nog niet voorbij, ik had nog twee maanden om door Nieuw Zeeland te reizen. Hier huurde ik een camper, maakte ik een waanzinnige roadtrip over zowel het Noordelijk als Zuidelijk eiland en sprong ik uit een vliegtuig

Oh ja en tussendoor ging ik ook nog even “op vakantie” naar Maleisië en Singapore, waar ik mijn paspoort kwijtraakte en alles even mis leek te gaan. Gelukkig kwam het allemaal op z’n pootjes terecht en dat was meteen weer een mooie levensles. Alles komt altijd weer goed, zolang je er maar in gelooft!

Nooit meer naar huis..

Vanaf het moment dat ik in Bangkok aankwam overviel me een heerlijk gevoel van rust en vrijheid. Op dat moment wist ik het zeker, dit is wat ik wil doen. Ik wil nooit meer naar huis!

Ik reisde twee maanden door Thailand, Laos en Cambodja en begon daarna aan mijn avontuur in Australië. Hier heb ik een paar maanden gewerkt en vervolgens heb ik een eigen auto gekocht en ben ik heel Australië rondgereden. Ik douchte onder watervallen, sprong ‘s morgens de auto uit, de zee in en ik knuffelde met kangoeroes. De tijd van mijn leven!

Tandemsprong skydiven in Nieuw Zeeland

Na een jaar vol reislust, avontuur en vrijheid kwam ik weer terug in Nederland en wist ik meteen dat ik dit nog een keer wilde doen. Nog meer van de wereld zien, andere continenten en landen ontdekken, culturen proeven en weer die vrijheid ervaren.

2017: Wonen in het buitenland

In 2017 verhuisde ik voor een jaar naar Lissabon. Een heerlijk jaar waar ik heb genoten van de Portugese leefstijl en de geweldige stad. Na dat jaar stond mijn tweede wereldreis gepland, maar de liefde had een ander plan voor mij. Vlak voor vertrek leerde ik Zeno (mijn vriend) kennen en met de vlinders die door mijn lijf gierden besloot ik om mijn reis in te korten. 

In plaats van op reis voor onbepaalde tijd, kwam ik na twee maanden terug. Met een kleine voorwaarde… Ik wilde graag samen op reis en gelukkig zag hij dat ook helemaal zitten.

Renee in Lissabon
Wereldreis Patagonië

2020: Samen op wereldreis

Eind januari 2020 vertrokken wij samen voor onbepaalde tijd de wereld in om deze droom te verwezenlijken. 

Ons idee was om in 1 à 2 jaar van het Zuiden van Zuid Amerika richting Mexico te reizen waarbij we de meeste landen van Zuid Amerika zouden bezoeken; zoals Chili, Argentinië, Brazilië, Uruguay, Paraguay, Peru, Bolivia, Ecuador, Colombia en Cuba. Daarna dachten we eraan om van Mexico naar China te vliegen en een groot gedeelte van Azië te ontdekken; zoals Vietnam, Myanmar, Taiwan, en Indonesië maar ook China, India, Mongolië en Nepal. En nog veel meer!

De start van onze reis: Chili & Argentinië

Eind januari zwaaiden we onze familie uit op Schiphol en vlogen we naar Santiago in Chili. Na een week pikten we de camper op die we geboekt hadden en begonnen we aan een waanzinnige roadtrip door Patagonië.

We deden een 5-daagse trekking in het mooiste nationale park van Chili, Torres del Paine, we sliepen aan meren en spotten elke dag weer een ander dier. We cruisten West Argentinië door, tot we het Zuiden van Chili weer inreden. Na de roadtrip gingen we richting Buenos Aires en hier deden we een cursus Spaans en genoten we van de geweldige sfeer in deze stad. 

Wereldreis Patagonië
Wereldreis Patagonië

2020: Corona de partypooper

Tot we net als de rest van de wereld te maken kregen met corona. We kwamen in een volledige lockdown in Buenos Aires terecht en na lang wikken en wegen besloten we om terug te gaan naar Nederland.

Terug in Nederland..

Eenmaal in Nederland heb ik niet lang stil gezeten. We konden vanwege corona onze droomreis niet voortzetten, maar dat betekent niet dat er geen andere dromen verwezenlijkt kunnen worden.

Daarom ben ik gestart met Aap Noot Reis, omdat er niets mooier is in het leven dan je dromen najagen en van je passie je werk maken

Mijn passie is reizen, anderen inspireren met mijn reisverhalen en tips delen waar je écht iets aan hebt. Aangezien ik het liefste over reizen praat en ondertussen veel reiservaring heb, deel ik dit heel graag met jou. 

Opengeklapte laptop op een rots voor een meer met een ronde brug, op het scherm staat de tekst Work Hard. Travel Harder.
Over mij

10 weetjes over mij