De 10 mooiste stranden van Mexico

De mooiste stranden van Mexico, check hier mijn top 10!

Mexico staat bekend om haar prachtige cultuur, heerlijk eten en uiteraard de prachtige stranden. Mexico is een gigantisch groot land. Het land heeft stranden aan de Stille Oceaan, Caribische Zee, de Golf van Mexico en de Golf van Californië. Hierdoor is het lastig om de mooiste stranden te vinden en een goede keuze te maken welke strand je nou móét bezoeken. Je kan je goed voorstellen dat er een grote diversiteit is van de stranden en daarom deel ik voor jou de 10 mooiste stranden van Mexico. De stranden staan op willekeurige volgorde. 

1. Playa Paraíso, Tulum Pueblo

Playa Paraíso, ook wel Paradise Beach, is een van de mooiste stranden van Mexico en het strand ligt gelegen bij Tulum Pueblo. Ondanks de grote massa’s toeristen die hier op af komen, is het strand heel lang onontdekt gebleven waardoor het strand haar authentieke karakter heeft kunnen behouden.

Playa Paraíso ligt ongeveer 5 km van Tulum Pueblo vandaan. Pak een taxi of huur een fiets om naar het strand te gaan. Verder ligt er langs het strand een boulevard gevuld met hippe restaurants, kledingwinkels en resorts/hotels. Hierdoor kan het lastig zijn om een weg te vinden die naar het strand leidt. Het strand voldoet aan alle verwachtingen die je hebt van een strand aan de Caribische Zee. Witte stranden met helder turquoise zee en een kust vol met palmbomen.

Vrouw in oranje badpak loopt in de branding op het strand in Tulum, Mexico met rotsen op de achtergrond

2. Punta Mosquito, Isla Holbox

Punta Mosquito is een een zandbank op het paradijselijke eiland Holbox. Op het moment dat het eb is, staat het water zo laag dat de zandbank een eiland vormt. Punta Mosquito staat op Google Maps redelijk ver van het centrum aangegeven. Dit komt omdat het exacte punt een beschermd natuurgebied is, waar o.a flamingo’s rustig kunnen leven zonder gestoord te worden. Toch is het mogelijk om redelijk dichtbij Punta Mosquito te komen. Over land kan je niet verder komen dan Las Nubes de Holbox. Dit is ook de plek waar je vanuit het water de zandbank kan belopen. Op het moment dat het eb is, komt het water ongeveer tot je enkels en kan je dus via de zee richting Punta Mosquito. Tijdens je wandeling door het water loop je 1,5 km door helderblauw water en als je geluk hebt, kom je tijdens je wandeling ook manta’s tegen.

Tip: Neem voldoende water mee, je loopt namelijk 1,5 km heen en 1,5 km terug door het water. Zonnebrandcrème en een hoed of pet is ook geen overbodige luxe, aangezien er geen schaduw is tijdens je wandeling.

Vrouw springt in de lucht op een strand met helder blauw water in een rode bikini

3. Playa Bacocho, Puerto Escondido

Playa Bacocho, gelegen bij Puerto Escondido is een strand dat ongeveer 4 km lang is. Grotendeels bestaat het strand uit wit zand en een kustlijn van palmbomen. Aan het strand liggen een aantal beachclubs. Hier kan je een bedje huren en kan je het zwembad en strand combineren.

Verder staat het strand bekend om het vrijlaten van zeeschildpadden (samen met het nabijgelegen strand: Playa Delfín). Dagelijks worden er tientallen zeeschildpadden vrijgelaten. Vrijwilligers struinen dagelijks het strand af op zoek naar eieren van zeeschildpadden. De eieren houden ze dan op een broedplaats en ‘s avonds mogen toeristen voor een kleine bijdrage de baby schildpadjes vrijlaten. Wil je ook baby schildpadjes vrijlaten in Mexico, lees dan deze blog over het vrijlaten van baby schildpadjes in Puerto Escondido.

Babyschildpadje in het zand in Mexico

4. Playa Carrizalillo, Puerto Escondido

Playa Carrizalillo, niet ver gelegen van Playa Bacocho, is ook een prachtig strand. Vanuit Rinconada (leuke wijk in Puerto Escondido), kan je binnen enkele minuten op het strand zijn. Het is een relatief klein strand dat is gelegen tussen twee rotsformaties. Hierdoor moet je ook een trap af als je bij het strand wilt komen. Verder zijn er niet veel faciliteiten, slechts een paar houten hutjes waar je drankjes kan kopen of een bedje kan huren.

Strand in Mexico omringt door groen en rotsen

5. Playa Zicatela, Puerto Escondido

We blijven nog steeds in Puerto Escondido. Het walhalla voor strandliefhebbers. Playa Zicatela ligt in de wijk Brisas de Zicatela en het strand heeft een panoramisch uitzicht. Ook hier plof je neer in het witte zand en kan je heerlijk zwemmen in de zee. Playa Zicatela is ook de beste spot om te surfen, al is dit wel een spot voor de gevorderde. De golven kunnen namelijk redelijk hoog zijn. Tijdens het walvissenseizoen is er ook nog eens een grote kans dat je vanaf het strand walvissen op de horizon uit het water ziet springen! Playa Zicatela is trouwens het beste strand in Puerto Escondido om de zonsondergang te zien.

Vrouw in bikini met zwart hoedje op zit in kleermakerszit op het strand en drinkt uit een kokosnoot
silhouet van een palmboom tegen een roze lucht

6. Playa San Augustinillo, Mazunte

Playa San Augustinillo in Mazunte is een langgerekt strand dat een klein stukje verwijderd is van Mazunte. Hierdoor is het strand vaak ook rustig. Mazunte is de place-to-be als je van zonsopgang en zonsondergang houdt. Grotendeels van het jaar is het hier zonnig en is de zonsopgang en zonsondergang vaak prachtig. Ook hier zijn de golven perfect om te surfen en heb je net zoals in Puerto Escondido kans om walvissen te spotten vanaf het strand.

Drone shot van een strand in Mexico met palmbomen en bamboo hutjes

7. Playa Mermejita, Mazunte

Playa Mermejita ligt ten westen van Mazunte. Het is een klein strand dat tot voor kort helemaal leeg was zonder enige faciliteiten. Playa Mermejita onderscheidt zich als een van de slechts twee stranden in Oaxaca (het andere strand is Playa Bacocho) waar het bekend is dat bedreigde zeeschildpadden aan land komen om te nestelen.

Aan het westelijke uiteinde van Playa Mermejita vinden bezoekers de natuurlijke rotsformatie die bekend staat als de ‘ventana’ of ‘venster’. Het strand bestaat uit een brede uitgestrektheid van bleek zand dat in de lengte licht golvend is. Vrijwel geheel vrij van rotsen en andere obstakels is er meestal voldoende ruimte voor een partijtje strandvoetbal, of om een ​​handdoek neer te leggen en te genieten van zon, zee en strand.

Tip: Ga voor de zonsopgang naar Punta Cometa Peninsula (Het Kometen schiereiland), dit ligt ten oosten van het strand. Met een kleine hike van (1,5 km) kan je op de rotsformatie genieten van een prachtige zonsondergang. Ga op tijd, aangezien deze activiteit erg populair is onder de toeristen. Let wel op; je mag namelijk geen drank meenemen naar het schiereiland. De lokale bevolking (vrijwilligers) willen het schiereiland zo schoon mogelijk houden. Vanwege de troep die men achterliet, hebben zij besloten om dit te doen. Heb je toch drank meegenomen, dan moet je dit bij de ingang achterlaten en mag je – op het moment dat je terug gaat – weer je drank ophalen.

Uitzichtpunt op een ruig strand in Mazunte Mexico tijdens zonsondergang

8. Playa Divorcio, Cabo San Lucas

Playa Divorcio – het gescheiden strand – is het meest zuidelijke puntje van het schiereiland Baja California. Hier komen de Stille Oceaan en de Golf van California elkaar tegen. Het prachtige witte strand wordt afgeschermd door indrukwekkende rotsformaties. Het heldere, warme en kalme water maakt snorkelen en duiken hier een populaire bezigheid. Ook worden er activiteiten aangeboden om vanaf de rotsformaties te parachutespringen. 

Naar mijn mening misschien wel het mooiste strand in Mexico!

Drone shot van een vrouw in de branding op een wit strand met helder water

9. Playa del Amor, Isla Marieta

Playa del Amor – het strand van de liefde – is misschien wel de meest indrukwekkende strand van Mexico. Het is wel een avontuur om hier te komen, aangezien je vanuit Puerto Vallarta een tour moet boeken. Puerto Vallarta ligt 5 uur rijden van Guadalajara. Wat dit strand zo bijzonder maakt, is dat het strand gevormd is door een bom. Dit is echt geen grapje! Het Mexicaanse leger maakte gebruik van dit eiland om bommen en andere explosieven te testen. Hierdoor is er op het eiland een perfecte ronde krater ontstaan. Gelukkig is het eiland nu een beschermd natuurgebied en worden hier geen testen meer gedaan.  Zodra het eb is, kan je het strand zwemmend bereiken. Het eiland is erg geliefd onder duikers en snorkelaars. Je kan hier schildpadden, dolfijnen en als je geluk hebt, walvissen spotten. Dit strand zal zeker een onvergetelijke indruk achterlaten!

Vin van een walvis die boven het water uitsteekt met bergen op de achtergrond

10. Playa Mayto, Mayto

Playa Mayto ligt bij het dorpje Mayto. Het strand van Mayto heeft vele namen, Playa del Amor (het strand van de liefde), Hidden Beachen Love Beach zijn daar een paar van. Het strand ligt op 2 uur rijden van Puerto Vallarta vandaan. Als je echt van ongerepte en lege stranden houdt, is dit het perfecte strand voor jou. Het strand is wit en het water is turquoise. Ook hier op dit strand nestelen zeeschildpadden hun eitjes.

Vrouw zit op een wit strand met een kokosnoot in haar hand
Grote schelp in het zand in de branding

Boek via deze linkjes:

Om het jou makkelijk te maken, heb ik hieronder een overzichtje gemaakt van al mijn favoriete websites waar ik graag boek of reisartikelen koop. Gebruik je één van deze linkjes, dan ontvang ik een kleine vergoeding en het kost jou helemaal niets extra natuurlijk!  

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Geïnspireerd om naar Mexico te gaan?

Mexico is een heerlijk vakantieland, zeker een aanrader om te winter in Nederland te ontsnappen.  Neem contact met mij op om een mooie reis door Mexico samen te stellen of laat je inspireren door alle reistips over Mexico op aapnootreis.nl

Picture of Reiscoach Renee

Reiscoach Renee

Ik ben dé reiscoach van Aap Noot Reis. Ik regel voor jou een zorgeloze reis, waar je ook heen wilt! Sinds ik jaren geleden het zogenaamde "reisvirus" opgelopen heb, ben ik hartstikke reisverslaafd! Met mijn eindeloze passie voor reizen en alle reiservaringen die ik de afgelopen 10 jaar op heb gedaan, ben ik Aap Noot Reis begonnen. Als reiscoach en reisliefhebber is het mijn doel om anderen te helpen met het voorbereiden/uitzoeken van hun reis, want iedereen verdient een zorgeloze reis.