Gadgets

5 handige reis gadgets

Deze vijf items zitten standaard in mijn backpack. De één voor het entertainment en de ander omdat het gewoon super handig is. Vier van deze vijf gadgets zijn voor mij echt onmisbaar.

1. Powerbank

In deze tijd kunnen we natuurlijk niet meer zonder telefoon. Moet je je eens voorstellen dat je zonder batterij komt te zitten, net als je die prachtige foto wil maken of als je je vriendinnen wil facetimen bovenop de vulkaan. Of wanneer je een urenlange busrit voor de boeg hebt en je kan je lievelingsserie niet verder kijken. Dan is een powerbank op dat moment je allerbeste vriend.

2. Actioncam

Onderwaterfoto’s vind ik echt geweldig, helemaal als tijdens het snorkelen er plots een schildpad onder je door zwemt of wanneer je boven allerlei kleurrijk koraal aan het spartelen bent. Heb je geen budget voor een Gopro, er zijn al leuke Action camera’s te koop vanaf € 25,-.

3. E-Reader

Thuis lees ik heel weinig maar op reis vind ik het heerlijk om een boek open te slaan. Lekker lezen in je hangmat of wanneer je wacht op je volgende vlucht. Als je lang op reis gaat dan heb je aan één boek waarschijnlijk niet genoeg. Daarom neem ik er meestal een stuk of 500 mee maar dan wel op een E-reader, want ik denk niet dat er 500 boeken in mijn backpack passen.

4. Hoofdlamp

Een hoofdlamp is een compact lampje aan een elastische band die je op je hoofd draagt. Behalve dat het enorm handig is dat je je handen vrij hebt, zie je er ook nog eens super cool en interessant uit met zo’n lampje op je hoofd. Gebruik je lampje tijdens het kamperen, om de uitgang te vinden in een donkere grot, een spannende nachtwandeling of om ’s avonds in je bed nog even wat te lezen.

5. Zakmes

Een zakmes kan vaker van pas komen dan je misschien verwacht. Even je fruit snijden, of een touwtje dat je nodig hebt, dat losse draadje aan je tas of broek of als de wijnfles die je net gekocht hebt toch geen draaidop blijkt te hebben. Een zakmes is natuurlijk niet compleet zonder kurkentrekker 😉 Let er wel op dat je het mes in je backpack inpakt en niet in je handbagage wanneer je gaat vliegen.

Hi reisliefhebber,
Welkom bij Aap Noot Reis.
De plek voor al jouw reisvragen.
Ik ben Renee, jouw reiscoach en ik raak nooit uitgepraat over reizen. Daarom deel ik mijn reispassie en hoop ik jou te inspireren om ook op avontuur te gaan.
Waar wil jij naar toe?

Vooraf regelen

Spullen opslaan

Je gaat op (wereld)reis en begint je spullen in te pakken.. dan blijkt toch wel dat je veel spullen hebt. Waar laat je dat dan allemaal?

Lees meer »
Vooraf regelen

Huis verhuren of verkopen

Je wilt op wereldreis maar wat doe je dan met je huis of kamer? Wat je met je huis doet als je voor lange tijd gaat reizen, hangt af van een aantal dingen.

Lees meer »
Budget & Kosten

Kosten wereldreis

De wereld rondreizen is in de meeste gevallen niet gratis. De grote vraag is dan natuurlijk hoeveel kost een wereldreis nou eigenlijk?

Lees meer »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *