5 x Handige gadgets voor op reis

Gadgets voor op reis, deze 5 wil je hebben!

Deze vijf items zitten standaard in mijn backpack. De één voor het entertainment en de ander omdat het gewoon super handig is. Vier van deze vijf gadgets zijn voor mij echt onmisbaar. En jij kan straks ook niet meer zonder! 

Uitzicht op de Bromo vulkaan in Indonesië tijdens zonsopkomst

1. Powerbank

In deze tijd kunnen we natuurlijk niet meer zonder telefoon. Moet je je eens voorstellen dat je zonder batterij komt te zitten, net als je die prachtige foto wil maken of als je je vriendinnen wil facetimen bovenop de vulkaan. Of wanneer je een urenlange busrit voor de boeg hebt en je kan je lievelingsserie niet verder kijken. Dan is een powerbank op dat moment je allerbeste vriend.

2. Action Cam

Onderwaterfoto’s vind ik echt geweldig, helemaal als tijdens het snorkelen er plots een schildpad onder je door zwemt of wanneer je boven allerlei kleurrijk koraal aan het spartelen bent. Heb je geen budget voor een Gopro, er zijn al leuke Action camera’s te koop vanaf € 25,-.

Zeeschilpad van bovenaf in helder blauw water

3. E-Reader

Thuis lees ik heel weinig maar op reis vind ik het heerlijk om een boek open te slaan. Lekker lezen in je hangmat of wanneer je wacht op je volgende vlucht. Als je lang op reis gaat dan heb je aan één boek waarschijnlijk niet genoeg. Daarom neem ik er meestal een stuk of 500 mee maar dan wel op een E-reader, want ik denk niet dat er 500 boeken in mijn backpack passen.

4. Hoofdlampje

Een hoofdlamp is een compact lampje aan een elastische band die je op je hoofd draagt. Behalve dat het enorm handig is dat je je handen vrij hebt, zie je er ook nog eens super cool en interessant uit met zo’n lampje op je hoofd. Gebruik je lampje tijdens het kamperen, om de uitgang te vinden in een donkere grot, een spannende nachtwandeling of om ’s avonds in je bed nog even wat te lezen.

5. Zakmes

Een zakmes kan vaker van pas komen dan je misschien verwacht. Even je fruit snijden, of een touwtje dat je nodig hebt, dat losse draadje aan je tas of broek of als de wijnfles die je net gekocht hebt toch geen draaidop blijkt te hebben. Een zakmes is natuurlijk niet compleet zonder kurkentrekker 😉 Let er wel op dat je het mes in je backpack inpakt en niet in je handbagage wanneer je gaat vliegen.

Zwitsers zakmes op een notitieboek met een stuk touw, schroef, zaklamp en vintage camera op een houten tafel

Boek via deze linkjes:

Om het jou makkelijk te maken, hebben wij hieronder een overzichtje gemaakt van al onze favoriete websites waar wij graag boeken of reisartikelen kopen. Gebruik je één van deze linkjes, dan ontvangen wij een kleine vergoeding en het kost jou helemaal niets extra natuurlijk! Jij blij, wij blij 🙂

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Zou je ook een lange reis of een wereldreis willen maken?

Voor velen is het een droom om een wereldreis te maken, alleen ook veel houden het bij dromen! Vanwege geld, te spannend, niet alleen willen of andere redenen. Dat het spannend is om voor het eerst (alleen) een lange en/of verre reis te maken, dat zal ik zeker niet ontkennen! Dat vond ik namelijk ook, maar ondanks dat ik het heel eng vond.. deed ik het toch! Ik help jou graag op weg om ook jouw droomreis te realiseren. Neem eens een kijkje op deze pagina, als je er een keer met mij over zou willen sparren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *