Goedkoop een auto huren op reis. Tips!

Goedkoop een auto huren op reis. Dat doe je met deze tips!

Goedkoop een auto huren op reis, dat kan! Maar dan moet je met een aantal dingen rekening houden. Of je nou in Nederland, Portugal of Amerika een auto wil huren, dat maakt niet uit! Ik heb mijn kennis en ervaring voor je op een rijtje gezet, zodat jij makkelijker een goedkope huurauto kan vinden. Tegenwoordig is het super easy om online een huur auto te zoeken en boeken. De keuze aan verhuurmaatschappijen en auto’s is enorm. Vaak worden de prijzen van de huurauto’s goedkoop online weergegeven, echter zit er helaas altijd wel een addertje onder het gras. Dus kijk goed altijd naar de voorwaarden en de kleine lettertjes! Dus hoe huur je goedkoop een auto op reis? Dat lees hieronder in de 6 tips die ik je geef bij het vinden van een huurauto.

Goedkoop een auto huren op reis

1. Hou de ophaal- en inlevertijd gelijk bij het huren van een auto.

Het huren van een auto is altijd per dag. Bij het invullen van de gegevens geef je altijd een ophaal-en inlevertijd op. Zorg dat de tijden overeenkomen aangezien het huren van de auto ingaat op de ophaaltijd en de volgende huurdag gaat in na 24 uur. Dus als je aangeeft de auto op te halen vanaf 10:00 uur en je wilt de volgende dag de auto inleveren om 12:00 uur, dan betaal je een volledige dag voor de twee uur extra dat je hebt opgegeven. Dus als je de ophaal-en inlevertijdstip gelijk houdt, bespaar je veel geld.

Goedkoop een auto huren op reis

2. Boek de auto ver van te voren om goedkoop een auto te huren.

Het is belangrijk om de auto ze ver van te voren mogelijk te boeken. Als je weet dat je pas over bijvoorbeeld over een half jaar gaat reizen of op vakantie gaat, kan je alvast de auto boeken. Doordat de datum dan nog ver weg is, is er nog geen grote vraag naar huurauto’s. Hoe dichter je bij de vertrekdatum bent, hoe groter de kans is dat de goedkope huurauto’s al geboekt zijn.

Te kort aan huurauto’s door covid.
Doordat de autoverhuurbedrijven moesten overleven tijdens de pandemie, hebben zij vele huurauto’s moeten verkopen. Daardoor is er een wereldwijde tekort aan huurauto’s. Nu de wereld langzaam weer “normaal” begint te worden en veel landen haar grenzen openen voor toeristen, is er weer een grote vraag naar huurauto’s. Echter is er ook een tekort aan chips voor in auto’s en worden er op dit moment minder nieuwe auto’s gebouwd en kan de vraag naar huurauto’s niet voldaan worden. Hierdoor stijgen de prijzen bij huurauto’s en zijn de auto’s al snel geboekt. Om er zeker van te zijn dat jij een auto kan huren, is de gouden tip: boek zo snel mogelijk. Bij Sunnycars krijg je een gratis Flex Service pakket erbij. Door het Flex Service pakket kan je tot één uur voordat je de auto ophaalt gratis annuleren of wijzigen. Dus als jouw reis of vakantie plannen wijzigen, zit je nergens aan vast en kan je de boeking annuleren of wijzigen.

Goedkoop een auto huren op reis
Goedkoop een auto huren op reis

3. Zoek een huurauto die het meest geschikt is voor jouw reis.

De goedkoopste huurauto is niet altijd de zuinigste optie. Als je van plan bent om door de bergen te rijden en je hebt een kleine stadsauto gehuurd, zal deze meer benzine verbruiken dan bijvoorbeeld een 4×4 auto. Dit geldt natuurlijk ook voor het rijden op onverharde wegen. Tegenwoordig zijn er steeds meer zuinige opties verkrijgbaar, dus kijk ook eens naar de meest duurzame mogelijkheid. Bedenk van te voren goed wat bij jou past en bij het terrein waar jij gaat rijden. Twijfel je over welke auto het meest geschikt is voor jouw reis? Je mag ten alle tijden mij een berichtje sturen voor advies of vraag het na bij het verhuurbedrijf.

Goedkoop een auto huren op reis

4. Lees de voorwaarden voordat je een auto huurt.

Er zijn allerlei voorwaarden bij het huren van een auto, hierdoor kan er een groot verschil ontstaan met de prijs. Er zijn altijd een x aantal vrije kilometers inbegrepen bij het huren. Kom je over dit aantal heen, zal je de extra kilometers moeten bij betalen. Daarbij wil je natuurlijk ook weten of de verzekering inclusief de huurprijs is of niet. Bij bijna alle autoverhuurbedrijven is het verplicht om een verzekering af te sluiten. Dus het kan zomaar voorkomen dat je bij de balie staat om de auto op te halen en dat je nog een verzekering moet afsluiten. Waar je ook rekening mee moet houden is de borg, het eigen risico en of je één of meerdere bestuurders wil opgeven. Bij het ophalen van de huurauto, moet je altijd een creditcard (op naam van de hoofdbestuurder) bij je hebben voor de borg. Er wordt dan een bedrag op je creditcard geblokkeerd en dit is de borg. Dit is een autorisatie en wordt de autorisatie weer losgelaten zodra de huurauto is afgegeven en gecontroleerd wordt op schade e.d. Heb je nog geen creditcard en ben jij op zoek naar een creditcard? Lees hier dan mijn blog over creditcards.

Sunnycars
De volledige verzekering is bij het boeken van je huurauto bij Sunnycars inbegrepen. De verzekering dekt eventuele schade bij een ongeluk maar ook bij krassen en pechhulp kosten. Dus wanneer er iets mis gaat, heb je geen hoge kosten. Jouw eigen autoverzekering geldt niet op een gehuurde auto. De verzekering bij Sunnycars is niet verplicht, maar ik vind dit zelf een erg fijne verzekering.

Rentcars
Rentcars is dé beste vergelijkingssite voor het vinden van huurauto’s. Voer de gewenste locatie en ophaal-en inleverdatum in en de website doet de rest voor jou. Rentcars zoekt voor jou de beste optie tussen alle verschillende autoverhuurbedrijven die op jouw gewenste locatie beschikbaar zijn. Na Sunnycars vind ik dit een prettige website en handig in gebruik. Let hier natuurlijk ook op de kleine lettertjes en de voorwaarden van het huren van een auto. 

Goedkoop een auto huren op reis
Goedkoop een auto huren op reis

5. Let op de tankregeling.

Wat is de tankregeling?
Bij het ophalen van de auto bespreek je nog een aantal punten. Doe je een final-check bij de auto en spreek je af hoe vol de benzinetank moet zijn bij het inleveren van de auto. De voordeligste tankregeling is natuurlijk vol-tot-vol. Dus dan neem je de auto vol mee, maar dan lever je de auto vol in. Leeg-tot-leeg wordt niet vaak aangeboden door autoverhuurbedrijven, maar dit is voor de huurder minder gunstig. Vaak is het lastig in te schatten hoeveel benzine je precies nodig hebt voor jouw reis. Er is een grote kans dat jij bij het inleveren van de auto dan veel benzine in de tank hebt zitten, dit is zonde want dit is benzine dat je niet gebruikt en benzine is tegenwoordig erg duur.

6. Kies voor een Nederlandse website bij het boeken.

Doordat er veel vergelijkingssites zijn – zoals ik hierboven aan heb gegeven, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Ik raad je aan om buitenlandse verhuurbedrijven te vermijden. Zij zijn naar mijn mening vaak moeilijk(er) te bereiken indien je hulp bij iets kan gebruiken of als je een vraag hebt. Vaak hebben Nederlandse verhuurbedrijven een 24 uur noodnummer en kan je in het Nederlands communiceren. Het kan wel zijn dat de prijs dan iets hoger ligt dan de overige autoverhuurbedrijven, maar zeker op de avontuurlijke bestemmingen is het helemaal waard om je nergens zorgen over te moeten maken.

Boek via deze linkjes:

Om het jou makkelijk te maken, hebben wij hieronder een overzichtje gemaakt van al onze favoriete websites waar wij graag boeken of reisartikelen kopen. Gebruik je één van deze linkjes, dan ontvangen wij een kleine vergoeding en het kost jou helemaal niets extra natuurlijk! Jij blij, wij blij 🙂

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Vrijheid op reis!

Een auto huren geeft je totale vrijheid op reis! Het ene land is natuurlijk geschikter om een auto te huren dan het ander. In bijna alle Europese landen kan je goed roadtrippen, bijvoorbeeld met je eigen auto maar ook door een auto te huren. Mijn reisgids Tsjechië heb ik geschreven op basis van eigen vervoer, hierin vind je twee toffe routes! Deze reisgids kan je nu ook boeken, kijk maar eens onder de reisgids voor de boek-knop! De reisgids Portugal is juist geschreven voor een rondreis met een huurauto, waarbij je van Nederland naar Portugal vliegt en vervolgens direct je huurauto ophaalt om meer van dit mooie land te zien! Twijfel je of een auto huren een goed idee is voor jouw bestemming? Neem contact met mij op en ik kijk graag met je mee.

Picture of Reiscoach Renee

Reiscoach Renee

Ik ben dé reiscoach van Aap Noot Reis. Ik regel voor jou een zorgeloze reis, waar je ook heen wilt! Sinds ik jaren geleden het zogenaamde "reisvirus" opgelopen heb, ben ik hartstikke reisverslaafd! Met mijn eindeloze passie voor reizen en alle reiservaringen die ik de afgelopen 10 jaar op heb gedaan, ben ik Aap Noot Reis begonnen. Als reiscoach en reisliefhebber is het mijn doel om anderen te helpen met het voorbereiden/uitzoeken van hun reis, want iedereen verdient een zorgeloze reis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *