Tips! Goedkoop vliegtickets boeken

Met deze tips boek je goedkoop je volgende vliegtickets

Het boeken van een vliegticket doe je natuurlijk het liefst zo goedkoop mogelijk. De eerste stap is het besluiten van de bestemming van jouw reis en stap 2 is uiteraard het boeken van jouw vliegticket. Je bent waarschijnlijk het hele internet aan het afspeuren om de goedkoopste ticket te vinden. Doordat ik de afgelopen jaren veel vliegtickets heb geboekt, kan ik jouw de beste tips geven. Lees hieronder meer en succes met het boeken van de goedkoopste vliegtickets.

Rij stoelen in een vliegtuig

Waar vind je de goedkoopste vliegtickets?

De prijzen van verschillende vliegmaatschappijen worden voor jou vergeleken door vele handige zoekmachines. Zo gebruik ik vaak Skyscanner.nl. Door een specifieke datum te kiezen of de optie ‘hele maand’ te selecteren krijg je een overzichtelijke grafiek te zien wanneer je kunt aflezen wat de goedkoopste datum is om naar jouw bestemming te vliegen. Kijk wel goed naar duur van de (eventuele) tussenstop. Zodra je een mooie prijs hebt gevonden, zijn er twee opties die ik je aanraad:

  • Je kan het ticket aanschaffen bij de aangesloten aanbieder bij Skyscanner.
  • Gebruik de data die je hebt gevonden en zoek bij dezelfde data bij Nederlandse aanbieders, zoals  vliegtickets.nl en wtc.nl 

Optie twee is vaak een paar tientjes duurder om te boeken, maar de klantenservice is doorgaans makkelijker te bereiken. De aangesloten aanbieders bij Skyscanner zijn meestal buitenlandse bedrijven, waardoor deze minder goed te bereiken zijn indien er je een vraag hebt of als er een probleem is. 

Zoek naar vliegtickets vanaf België of Duitsland

Mensen kijken vaak bij het zoeken alleen naar vluchten die vliegen vanaf Schiphol in Amsterdam. Als je in het zuiden of het oosten woont van Nederland, kan je ook kijken voor vluchten vanaf Eindhoven, Brussel of Düsseldorf. Dit zal wellicht net iets verder zijn dan naar Amsterdam qua reistijd, maar soms zijn de prijzen goedkoper vanaf deze luchthavens. Ook kan je bij sommige websites klikken op ‘terug vanaf een andere bestemming’. Wellicht is het goedkoper om vanaf een andere luchthaven terug te vliegen.

Goedkoop vliegtickets boeken
Goedkoop vliegtickets boeken

Wat is de beste tijd om goedkoop vliegtickets te boeken?

Soms kunnen de vliegtickets goedkoper zijn als je ze last-minute boekt, alleen moet je bij jezelf nagaan of dit een slimme gok is. Het kan ook zomaar gebeuren dat het ticket duurder wordt. Ik probeer altijd het ticket zo ver mogelijk van te voren te boeken, maar niet té vroeg. Veel vliegtuigmaatschappijen bieden hun vlucht tien maanden voor vertrekdatum aan. De prijs die zij dan aanbieden is vaak  relatief hoog. Door acties en vraag naar vliegtickets, zal de vliegtuigmaatschappij haar prijzen aanpassen. Ik probeer altijd 4 á 6 maanden van te voeren te boeken. Vaak zijn prijzen dan iets scherper. Ook kan je wachten op eventuele acties. Zo heeft KLM één of twee keer per jaar ‘KLM Wereldweken’.  Tijdens deze actie bieden zij goedkopere vliegtickets aan. Al zie ik persoonlijk dat deze acties jammer genoeg alsnog duurder zijn dan andere vergelijkingsites. 

Azië
Ben je van plan om binnen Azië te vliegen, dan kan ik je aanraden om bij AirAsia te abonneren op de nieuwsbreif en wachten op de ‘Big Sale’. Zij bieden twee keer per jaar de sale aan en zijn de vliegtickets vaak echt goedkoop. Zij bieden wel alleen vluchten aan binnen Azië en van en naar Australië. 

Midden-en Zuid Amerika
Ben je van plan om binnen Midden-en Zuid Amerika te vliegen? Dan kan je Avianca aanraden. Zij zijn dé grootste vliegtuigmaatschappij in Midden-en Zuid Amerika. Regelmatig vloog ik goedkoop met Avianca naar mijn bestemmingen. 

Goedkoop vliegtickets boeken
Goedkoop vliegtickets boeken

Wat is de goedkoopste vliegticket website?

In Nederland heb je keuze uit tientallen vliegticket aanbieders en kan ik me voorstellen dat je hierdoor de bomen door het bos niet meer ziet. Ondanks dat Skyscanner ook
buitenlandse aanbieders toont, ben ik van mening dat Skyscanner.nl toch de beste website is om prijzen te vergelijken en de goedkoopste vluchten te vinden.

Bij welke aanbieder moet ik mijn vlucht boeken?

Zoals ik hierboven heb omschreven, boek ik bijna altijd mijn vluchten via Skyscanner.nl. Nadat je de data hebt gevonden waar je het goedkoopste (en gunstigste) ticket kan boeken, kom je bij de volgende keuzes uit. Je ziet een overzicht met tientallen aanbieders die allen een andere prijs aanbieden voor de vlucht die je hebt geselecteerd. Vaak zijn de eerste paar aanbieders buitenlandse bedrijven (denk aan Tripair, Supersaver, Lastminute, Kiwi etc.) en verder in het rijtje vind je prijs van de daadwerkelijke vliegtuigmaatschappij. 

Vergelijk de verschillende aanbieders goed, want de prijs die je in het overzicht ziet, is vaak niet de prijs die je uiteindelijk betaald. Bij de meeste aanbieders is bagage en stoelkeuze vaak niet inbegrepen en vragen zij hier ontzettend veel geld voor. Daarom kan ik je aanraden om te kijken bij de vliegtuigmaatschappij zelf, soms zit de bagage en gratis stoelkeuze al bij de prijs van de vlucht inbegrepen.

Boek via deze linkjes:

Om het jou makkelijk te maken, hebben wij hieronder een overzichtje gemaakt van al onze favoriete websites waar wij graag boeken of reisartikelen kopen. Gebruik je één van deze linkjes, dan ontvangen wij een kleine vergoeding en het kost jou helemaal niets extra natuurlijk! Jij blij, wij blij 🙂

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Volledige vrijheid tijdens je reis?

Huur een auto, zodat je overal naar toe kan zonder daarbij afhankelijk te zien van bepaalde tijden of tours. Ik schreef eerder al een blog met tips over hoe je goedkoop een auto kan huren. De meeste vakantielanden zijn heel geschikt om een zogenoemde fly & drive te doen. Dit is een reis waarbij je naar je bestemming vliegt en vervolgens ter plaatse met een huurauto rond reist. Zo boek je bijvoorbeeld deze waanzinnige rondreis uit de Reisgids Portugal nu ook op aapnootreis.nl. 

Picture of Reiscoach Renee

Reiscoach Renee

Ik ben dé reiscoach van Aap Noot Reis. Ik regel voor jou een zorgeloze reis, waar je ook heen wilt! Sinds ik jaren geleden het zogenaamde "reisvirus" opgelopen heb, ben ik hartstikke reisverslaafd! Met mijn eindeloze passie voor reizen en alle reiservaringen die ik de afgelopen 10 jaar op heb gedaan, ben ik Aap Noot Reis begonnen. Als reiscoach en reisliefhebber is het mijn doel om anderen te helpen met het voorbereiden/uitzoeken van hun reis, want iedereen verdient een zorgeloze reis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *