10 x Handige apps voor op reis
Deze apps zijn onmisbaar op reis:
Tegenwoordig reist iedereen met een smartphone, dus ook handige (reis) apps zijn dan onmisbaar! Ik heb mijn favoriete reis apps op een rijtje gezet. Iedereen die op reis gaat zou deze 10 apps op zijn telefoon moeten hebben. En op eentje na zijn ze allemaal gratis!

1. IOverlander
Wat is het?
Een kaart met de handigste plekken op basis van reviews van gebruikers. Denk aan bijvoorbeeld (gratis) campings, slaapplekken, garages, restaurants, waterplekken, hotspots, wifi en attracties.
Waar gebruik je het voor?
De app is echt perfect tijdens het roadtrippen om (gratis) kampeerplekken te vinden. De app is wereldwijd te gebruiken en je kan ‘m offline gebruiken. Ook handig als je even wilt weten waar je (gratis) Wifi kunt vinden!
Waarom is het zo’n top app?
In Chili en Argentinië mag je wildkamperen en ik heb echt de mooiste kampeerplekjes gevonden dankzij deze app. En allemaal gratis!

2. Mapsme
Wat is het?
Een app met kaarten en navigatie (zoals Googlemaps)
Waar gebruik je het voor?
Wanneer je gebruik wilt maken van een kaart of navigatie zonder internet.
Waarom is het zo’n top app?
Het grootste voordeel van maps.me is dat je het offline kan gebruiken. Je moet wel even de kaart van te voren downloaden via Wifi. Ook kent maps me vele wandelroutes/paden die Google maps niet altijd aangeeft.
3. HopWallet € 3,19
Wat is het?
Een app om je uitgaven bij te houden.
Waar gebruik je het voor?
Je gebruikt deze app om je reisbudget te beheren en je uitgaven bij te houden.
Waarom is het zo’n top app?
Je ziet in één oog opslag hoeveel budget je nog over hebt (voor de hele reis of per dag in te stellen). Je kan exact zien waar jij je geld aan uitgeeft in een overzicht.
Ik heb ook positieve verhalen gehoord over Trail Wallet (€ 5,49) maar die is alleen beschikbaar voor IoS.
4. XE Currency
Wat is het?
Een app om valuta mee om te rekenen.
Waar gebruik je het voor?
Om te achterhalen hoeveel iets kost en wat de wisselkoersen zijn. Je moet even de gewenste currency erin zetten en dan kan je met één druk op de knop buitenlandse valuta omrekenen naar Euro, of andersom.
Waarom is het zo’n top app?
Je kan de app offline gebruiken, ik sta altijd met dat appje in de winkel of op de markt om er achter te komen hoeveel euro iets is (nou ben ik zelf vreselijk slecht in rekenen, dus die app is voor mij een echte “lifesafer”).

5. Translate
Wat is het?
Vertaal app.
Waar gebruik je het voor?
Om woorden en zinnen te vertalen. Handig in een restaurant, zodat je weet wat je besteld. Of om met iemand te communiceren wanneer je dezelfde taal niet spreekt.
Waarom is het zo’n top app?
Ook deze app kun je offline gebruiken, je moet wel eerst even de gewenste taal downloaden. Het werkt super makkelijk door je tekst in het Nederlands in te toetsen en dezelfde zin rolt er in een andere taal weer uit. Andersom kan het natuurlijk ook.
6. Hostelworld
Wat is het?
Een app waarmee je hostels kan zoeken en boeken.
Waar gebruik je het voor?
Met deze app vind je de leukste hostels, je kan gemakkelijk prijzen vergelijken en reviews lezen.
Waarom is het zo’n top app?
Vooral voor dorms (slaapzalen) is deze app ideaal. Je vindt de leukste hostels en vaak voor relatief weinig geld. Ook de reviews van andere reizigers zijn erg handig om de hostels met elkaar te vergelijken.


7. Booking.com
Wat is het?
Een app waarmee je diverse accommodaties kan zoeken en boeken.
Waar gebruik je het voor?
Snel en makkelijk je onderkomen regelen/vinden.
Waarom is het zo’n top app?
Omdat het aanbod heel groot is en als je langer lid bent krijg je ook nog eens leuke kortingen. Het fijne aan Booking.com vind ik dat je kan filteren op type accommodatie en hierdoor heel gericht kan zoeken.


8. AirB&B
Wat is het?
Een app om particuliere appartementen/huizen te boeken.
Waar gebruik je het voor?
Het vinden van een uniek verblijf tijdens je reis.
Waarom is het zo’n top app?
Omdat het aanbod op AirBnB door particulieren wordt gedaan vind je vaak originele en goedkope accommodaties. Zo staan er regelmatig appartementen of huizen op die je geheel voor jezelf hebt.
9. Skyscanner
Wat is het?
App om vliegtickets te zoeken en boeken.
Waar gebruik je het voor?
Het vergelijken van diverse vliegmaatschappijen en het vinden en boeken van voordelige vliegtickets.
Waarom is het zo’n top app?
Skyscanner vergelijkt alle vliegmaatschappijen. Je kan zowel op maand of specifieke datum zoeken of zelfs de bestemming openlaten. Waardoor je heel gemakkelijk de goedkoopste tickets kan vinden en vergelijken.

10. Reisapp BZ
Wat is het?
Een app van Buitenlandse Zaken met reisinformatie.
Waar gebruik je het voor?
Op de hoogte blijven van actuele reisadviezen, informatie over noodgevallen en contactgegevens van belangrijke instanties.
Waarom is het zo’n top app?
Met deze app ben je altijd op de hoogte van de veiligheidssituatie van het land waar je bent of naar toe wilt. Kom je in een noodsituatie terecht, dan kun je via deze app hulp vragen aan de Nederlandse overheid en heb je direct alle belangrijke contactgegevens bij de hand.
Boek via deze linkjes:
Om het jou makkelijk te maken, heb ik hieronder een overzichtje gemaakt van al mijn favoriete websites waar ik graag boek of reisartikelen koop. Gebruik je één van deze linkjes, dan ontvang ik een kleine vergoeding en het kost jou helemaal niets extra natuurlijk!

Meer lezen over hoe jij je het beste kan voorbereiden op jouw reis?
Wil je meer tips lezen over hoe je kan sparen voor een droomreis of misschien zelfs wel een wereldreis? In dit overzicht vind je alle tips over Budget & Kosten. Lees ook deze blog over wat een wereldreis kost.

Reiscoach Renee
Ik ben dé reiscoach van Aap Noot Reis. Ik regel voor jou een zorgeloze reis, waar je ook heen wilt! Sinds ik jaren geleden het zogenaamde "reisvirus" opgelopen heb, ben ik hartstikke reisverslaafd! Met mijn eindeloze passie voor reizen en alle reiservaringen die ik de afgelopen 10 jaar op heb gedaan, ben ik Aap Noot Reis begonnen. Als reiscoach en reisliefhebber is het mijn doel om anderen te helpen met het voorbereiden/uitzoeken van hun reis, want iedereen verdient een zorgeloze reis.