Hoe kom je in Guatapé?

Met de bus naar Guatapé, zo kom je er het makkelijkste.

Guatapé is het kleurrijkste stadje van Colombia en ligt op ongeveer 2 uur rijden van Medellín. Het is behoorlijk toeristisch en dat is niet gek! In Guatapé staat namelijke de indrukwekkende rots Piedra de Peñol. Het stadje zelf is levendig en gezellig om doorheen te wandelen. Veel mensen maken een dagtrip vanuit Medellín naar Guatapé om de rots te beklimmen, wat zeker goed te doen. Nog veel leuker, is om ook minstens één nachtje in Guatapé te verblijven! Bijna iedereen die een dagtrip maakt, heeft spijt dat ze niet langer zijn gebleven! Hoe kom je er? Lees hoe je met de bus naar Guatapé reist.

Piedra del Peñol Guatapé Colombia
Plein Guatapé Colombia

Wat moet je weten over Guatapé

Hoelang verblijven?

Boek minimaal 1 nachtje in Guatapé, aan twee dagen heb je genoeg om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien en de sfeer te proeven van dit gezellige stadje.

Hoe kom je er?

Guatapé is goed te bereiken per bus. Vanuit Medellín vertrekken er dagelijks meerdere bussen naar Guatapé. Heb je een huurauto, dan kun je gemakkelijk zelf naar Guatapé rijden.

Met de bus van Medellín naar Guatapé

Guatapé is het beste te bereiken vanuit Medellín. Vanuit Medellín vertrekken er dagelijks meerdere bussen vanaf busstation Terminal Norte. Verblijf je in het centrum van Medellín, dan neem je eerst de metro naar de halte Caribe. De halte Caribe ligt op de blauwe route richting Niquía. Aangekomen bij de halte Caribe, loopt je naar links en kom je uit bij het busstation Terminal de Transporte Norte. Hier kun je een bus ticket kopen bij loket 9 of 14 naar Guatapé voor 15.000COP (€4), bussen vertrekken elk halfuur.

Medellín – Guatapé: 2 uur reistijd – 20.000 COP (€4,-)

Tip! Als je dezelfde dag weer teruggaat naar Medellín, koop dan bij aankomst in Guatapé direct een terugticket. Het kan aan het einde van de dag druk zijn bij het busstation, waardoor je soms lang moet wachten op een buskaartje. Als je deze al hebt, ben je verzekerd van een plekje. Je moet wel van te voren weten hoe laat je teruggaat, trek ongeveer 4 tot 5 uur uit voor Guatapé en Piedra del Peñol.

Met een dagtrapje naar Guatapé

Weinig tijd of geen zin om het op eigen houtje uit te zoeken? Dan is een tour de ideale oplossing! Er worden dagelijks meerdere tours aangeboden naar Guatapé vanuit Medellín, je kan kiezen uit een groepstour of een privétour. Ik heb twee tours voor je uitgezocht, deze zijn inclusief het beklimmen van Piedra del Peñol, een boottocht over het meer en lunch. Je wordt bij je hotel opgehaald, lekker makkelijk dus!

Met het vliegtuig naar Guatapé

Guatapé heeft geen luchthaven, dus de enige optie om in Guatapé te komen is over land. Kom je vanuit Bogotá, Cartagena of een andere grote stad, dan kun je wel op Medellín vliegen en vanuit hier je reis voortzetten met de bus of auto naar Guatapé. Hoe je van Medellín naar Guatapé reist per bus, heb ik hierboven beschreven.

Vervoer ter plaatse in Guatapé

Te voet of per tuktuk. Guatapé is niet heel groot, je kunt het stadje zelf gemakkelijk te voet verkennen. De bekende Piedra del Peñol ligt een paar km buiten te stad, dit kun je lopen maar dan loop je grotendeels langs een drukke weg. Een makkelijkere en snellere manier om jezelf te verplaatsen is met een tuktuk, voor slechts een paar euro rijdt in zo’n 10-15 minuten naar de rots.

Boek via deze linkjes:

Om het jou makkelijk te maken, heb ik hieronder een overzichtje gemaakt van al mijn favoriete websites waar ik graag boek of reisartikelen koop. Gebruik je één van deze linkjes, dan ontvang ik een kleine vergoeding en het kost jou helemaal niets extra natuurlijk!  

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Meer weten over Guatapé?

Guatapé is een schattig toeristisch plaatsje, dat heel populair is geworden door de indrukwekkende Piedra del Peñol rots. Om het jou makkelijk te maken heb ik in deze blog op een rij gezet wat er te doen is in GuatapéWil je ook een rondreis door Colombia maken? Dat kan ik goed begrijpen en daar help ik graag mee. Ik kan een route voor je uitstippelen met tips, accommodaties en activiteiten die bij jouw wensen passen. Vraag hier jouw persoonlijke reisplan aan.

Picture of Reiscoach Renee

Reiscoach Renee

Ik ben dé reiscoach van Aap Noot Reis. Ik regel voor jou een zorgeloze reis, waar je ook heen wilt! Sinds ik jaren geleden het zogenaamde "reisvirus" opgelopen heb, ben ik hartstikke reisverslaafd! Met mijn eindeloze passie voor reizen en alle reiservaringen die ik de afgelopen 10 jaar op heb gedaan, ben ik Aap Noot Reis begonnen. Als reiscoach en reisliefhebber is het mijn doel om anderen te helpen met het voorbereiden/uitzoeken van hun reis, want iedereen verdient een zorgeloze reis.

Ik ben Renee, jouw reiscoach en ik raak nooit uitgepraat over reizen. Omdat jij een zorgeloze reis verdient, zet ik mijn uitzoektalent en reiservaring in om jou te helpen met het plannen van jouw reis.

Reislustige groetjes,
Renee

Reisgids Lissabon

Download hier jouw gratis reisgids

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *