Hoe kom je in Salento?

Met de bus naar Salento, zo kom je er het makkelijkste.

Salento is een populair en leuk stadje in de koffie regio van Colombia. Het is de toegangspoort naar de bekende Cocora Vallei, de grootste reden voor de meeste mensen om deze plaats te bezoeken. Salento is kleurrijk en je kan er lekker eten, zeker de moeite waard om te bezoeken dus. Ook de omgeving bied meer dan alleen de bijzondere palmbomen. Het stadje is leuk, het openbaar vervoer bestaat uit gekleurde Willy’s (jeeps) en in de avond komen de Colombianen naar de kroeg om een potje Tejo te spelen. In Salento is dus genoeg te doen, maar hoe kom je er? Lees hier de mogelijke routes met de bus vanuit Medellín, Bogota en omliggende plaatsjes.

Centrum Salento
Cocora Valley Salento

Wat moet je weten over Salento

Hoelang verblijven?

Om het stadje Salento en de mooie omgeving te verkennen, raad ik minimaal 3 dagen aan. Al kan je jezelf hier gemakkelijk minstens een week vermaken. Als je de tijd hebt, zou ik zeker 3 nachtjes boeken in Salento. Zo heb je voldoende tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden mee te zien en heb je ook nog tijd om te relaxen.

Hoe kom je er?

Salento is te bereiken per bus, vliegtuig of met een huurauto. Salento ligt in de bergen en de weg er naar toe is erg mooi! Lees hieronder hoe je het makkelijkste naar Salento reist.

Met de bus van Medellín naar Salento

Per bus vanuit Medellín kan op twee manieren, een rechtstreekse bus met de busmaatschappij Occidental. Deze bus doet er zo’n 8 uur, dit is de enige busmaatschappij die direct naar Salento rijdt. Alle andere busmaatschappijen gaan niet verder dan Armenia of Pereira. In Medellín vertrekken de bussen vanaf Terminal del Sur.

Medellín – Salento: 8 uur reistijd – 70.000 COP (€16,-)
Medellín – Pereira: 5-6 uur reistijd – 60.000 COP (€13,70)
Medellín – Armenia: 6 uur reistijd – 70.000 COP (€16,-)

Met de bus van Bogotá naar Salento

Als je per bus vanuit Bogotá naar Salento reist, dan moet je via Armenia of Pereira. Deze bus doet er zo’n 8 uur, dit is de enige busmaatschappij die direct naar Salento rijdt. Alle andere busmaatschappijen gaan niet verder dan Armenia of Pereira. In Bogotá vertrekken de bussen vanaf Terminal de Transporte de Salitre.

Bogotá – Pereira: 9-10 uur reistijd – 80.000 COP (€18,-)
Bogotá – Armenia: 7-9 uur reistijd – 70.000 COP (€16,-)

Met de bus van Armenia of Pereira naar Salento

Van Armenia en Pereira rijden er dagelijks bussen naar Salento. Van Armenia naar Salento gaan er elke 20 minuten minibussen, je doet er ongeveer een uur over. De bus vanuit Pereira gaat zo’n 4 keer per dag en doet er 1,5 uur over.

Armenia – Salento: 1 uur reistijd – 4000 COP (€1,-)
Pereira – Salento: 1,5 uur reistijd – 6000 COP (€1,35)

Met de bus van Filandia of Circasia naar Salento

Vanuit omliggende stadjes zoals Filandia of Circasia kun je het beste met een Willy / collectivo (gedeelde jeep / busje) reizen. Deze vertrekken vanuit het centrum. Meestal gaan ze niet op vaste tijden, maar wordt er pas gereden zodra de jeep of het busje volzit.

Een handige website om busmaatschappijen te vergelijken in Colombia is Redbus.

Met het vliegtuig naar Salento

Kom je vanaf Medellín of Bogotá dan is de snelste manier per vliegtuig. Je vliegt dan op Pereira of Armenia en reist vanaf hier verder met de bus. Een enkele reis boek je al vanaf €30,- (exclusief bagage) en de vlucht doet er ongeveer een uurtje over. Hoe je van Pereira of Armenia naar Salento reist per bus, heb ik hierboven beschreven.

Je kunt natuurlijk ook een taxi nemen vanaf de luchthaven of busstation van Armenia of Pereira, met de taxi ben je sneller maar wel vaak duurder uit. Een taxi zal kost ongeveer rond de €25 à €30,- euro kosten.

Vervoer ter plaatse in Salento

Te voet of per Willy. Salento kun je prima te voet ontdekken, het stadje is niet heel groot. Het is wel heuvelachtig, dus goed voor je conditie. Wil je bezienswaardigheden buiten de stad bezoeken, zoals de Cocora Vallei of een koffieboerderij dan kun je het beste met een Willy. Een Willy is een gedeelde Jeep, waarbij je achterin plaatsneemt en je van A naar B wordt gebracht voor slechts een paar euro. Willy’s staan klaar op het plein, bij het centrale loket geef je aan waar je naar toe wilt en koop je een kaartje. De Willy’s vertrekken wanneer ze vol genoeg zitten.

Boek via deze linkjes:

Om het jou makkelijk te maken, heb ik hieronder een overzichtje gemaakt van al mijn favoriete websites waar ik graag boek of reisartikelen koop. Gebruik je één van deze linkjes, dan ontvang ik een kleine vergoeding en het kost jou helemaal niets extra natuurlijk!  

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Meer weten over Salento?

Salento is een hele leuke plaats en ontzettend populair geworden door de indrukwekkende Cocora Vallei. Om het jou makkelijk te maken heb ik in deze blog op een rij gezet wat er te doen is in SalentoWil je ook een rondreis door Colombia maken? Dat kan ik goed begrijpen en daar help ik graag mee. Ik kan een route voor je uitstippelen met tips, accommodaties en activiteiten die bij jouw wensen passen. Vraag hier jouw persoonlijke reisplan aan.

Picture of Reiscoach Renee

Reiscoach Renee

Ik ben dé reiscoach van Aap Noot Reis. Ik regel voor jou een zorgeloze reis, waar je ook heen wilt! Sinds ik jaren geleden het zogenaamde "reisvirus" opgelopen heb, ben ik hartstikke reisverslaafd! Met mijn eindeloze passie voor reizen en alle reiservaringen die ik de afgelopen 10 jaar op heb gedaan, ben ik Aap Noot Reis begonnen. Als reiscoach en reisliefhebber is het mijn doel om anderen te helpen met het voorbereiden/uitzoeken van hun reis, want iedereen verdient een zorgeloze reis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *