Bezoek de 5 mooiste tempels in Bangkok

Beste reistijd

Nov t/m feb

Valuta

Bath

Tijdverschil

5 - 6 uur verschil

Icon landenpagina

Hoe lang?

3 - 5 dagen

Dit zijn de tempels in Bangkok die je écht niet mag missen!

Iets wat je natuurlijk niet mag missen in Bangkok, is een bezoek aan een tempel. Er zijn een aantal die een absolute must-visit zijn. Bedek je schouders en knieën, een hooggesloten hals en je bent klaar om op tempeljacht te gaan. Of je nu van cultuur snuiven houdt of niet, de tempels in Bangkok zijn heel erg bijzonder. Wat dacht je van een liggende Boeddha van wel 50 meter lang? Of een gigantisch Boeddha beeld van wel 32 meter hoog? Bezoek de 5 mooiste tempels in Bangkok met onze tips.
Pijl

Ga jij naar Bangkok? Dan wil je deze Citygids zeker meenemen! Deze digitale reisgids staat vol met leuke tips en natuurlijk ook nog veel meer mooie tempels!

#1 Paleis in Bangkok: The Grand Palace

The Grand Palace is het grootste tempelcomplex en bestaat uit diverse gebouwen zoals het zomerpaleis, de belangrijkste tempel de Wat Phra Kaeo (ook wel Wat Phra Kaew genaamd). Wat Phra Kaew is één van de meest heilige boeddhistische tempels in Thailand, onder andere vanwege de beroemde Smaragdgroene Boeddha. Alle tempels binnen Grand Palace zijn rijkelijk versiert met verschillende soorten ornamenten, bladgoud en prachtige afbeeldingen. Wist je dat alle schilderingen in tempels met de hand worden gemaakt door monniken? Bekijk ook zeker de muren eens van dichtbij die beschilderd zijn met de mooiste en meest gedetailleerde tekeningen. 

Hoe kom je er?
Verblijf je in de wijk Banglamphu dan kun je te voet naar The Grand Palace. Vanaf Khao San Road is het ongeveer 20 minuten lopen. Vind je dat te lang, dan kun je ook een tuktuk of taxi nemen en je laten brengen.

Openingstijden en tickets
Voor Thaise mensen is de entree van the Grand Palace gratis, voor buitenlanders kost een kaartje 500 Bath per persoon (dit is ongeveer €13,-). Er is geen gereduceerd tarief voor kinderen. The Grand Palace is dagelijks open van 8.00 tot 16.30 uur. Het laatste moment dat je naar binnen kunt is half 4. Kaartjes kun je ter plaatse kopen of vooraf online.

Belangrijke informatie
The Grand Palace is een heilige plaats, waar de lokale bevolking naar toe komt om te bidden en om respect te tonen aan Boeddha en andere heilige beelden. Het is dan ook van belang om je respectvol te kleden en gedragen. Bij The Grand Palace zijn ze erg streng om de kledingvoorschriften, je kunt ter plaatse kleding kopen indien nodig. Zonder gepaste kleding word je niet toegelaten. Onderaan deze blog vind je meer tips over het bezoeken van een tempel.

Grand Palace in Bangkok
Grand Palace Tempel complex Bangkok

#2 Reclining Buddha: Wat Pho

Wist je dat “wat” tempel betekent in het Thais? Dat verklaart meteen waarom je het voor elke tempelnaam ziet staan. Wat Pho is heel bijzonder omdat het een gigantisch liggend Boeddha beeld is van wel 50 meter lang. Het wordt ook wel de ‘reclining Boeddha’ genoemd. Het grote gouden beeld is zo enorm indrukwekkend, dat het dan ook een drukbezochte tempel is. Gelukkig kan je helemaal om het beeld heen lopen, dus je kan het van alle kanten bewonderen. Wat Pho één van de oudste tempels in Bangkok. Hier vind je ook een gerenommeerd centrum voor traditionele Thaise massage en geneeskunde.

Hoe kom je er?
Wat Pho ligt op korte loopafstand van The Grand Palace en is daarom hier goed mee te combineren. In een klein kwartiertje loop je van The Grand Palace naar Wat Pho. Je kan natuurlijk ook weer een tuktuk of taxi nemen.

Openingstijden en tickets
Voor Thaise mensen is de entree van Wat Pho gratis, voor buitenlanders kost een kaartje 200 Bath per persoon (dit is ongeveer €5,-). Kinderen tot 120 cm lang mogen gratis naar binnen. Wat Pho is dagelijks open van 8.00 tot 18.30 uur. 

Belangrijke informatie
Net als The Grand Palace is Wat Pho een heilige plaats, waar de lokale bevolking naar toe komt om te bidden en om respect te tonen aan Boeddha en andere heilige beelden. Wanneer je de tempel van de reclining Boeddha binnenstapt, zul je eerst je schoenen uit moeten trekken. Deze kun je achterlaten in de daarvoor bestemde plekken.

Wat Pho bezienswaardigheid Bangkok
Wat Pho Tempel complex Bangkok

#3 Tempel van de Dageraad: Wat Arun

Gelegen aan de oever van de Chao Phraya-rivier, vind je Wat Arun. Dit wordt ook wel de tempel van de dageraad genoemd. Deze tempel staat bekend om de hoge, sierlijke torens die schitteren in de zonsondergang. Het is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Bangkok. De leukste manier om er te komen is met de ferry, vanaf waar je al een waanzinnig mooi uitzicht op Wat Arun hebt. Deze tempel is weer anders dan de anderen en dit komt vooral door de prachtige mozaïek waar de tempel mee versiert is. Tijdens zonsondergang is deze tempel nog magischer. 

Hoe kom je er?
Wat Arun ligt aan de Chao Phraya-rivier en is vanaf het oude centrum het beste bereikbaar met de ferry. Verblijf je in Banglamphu in de buurt van Khao San Road, dan ligt de ferry opstapplaats op loopafstand. Je stapt op bij pier N13 Tha Phra Arthit. Een kaartje voor de ferry koop je ter plaatse en kost 16 Bath (wat nog geen €0,50 is). De ferry vaart regelmatig, dus je hoeft nooit lang te wachten. De oversteek is relatief kort, in zo’n 10 minuten sta je bij Wat Arun.

Openingstijden en tickets
Een ticket voor Wat Arun koop je ter plaatse, de prijs is 100 Bath per persoon (dit is ongeveer €2,50). Bij je entree ticket krijg je een flesje water. Wat Arun is dagelijks open van 8.00 tot 18.00 uur. 

Belangrijke informatie
Wat Arun is een wat kleiner complex dan The Grand Palace en Wat Pho. Je bent hier doorgaans dan ook wat minder lang aanwezig. Er zijn weinig plekken bij Wat Arun waar je verkoeling kunt vinden, het is daarom af te raden om midden op de dag te gaan. Het mooiste moment om Wat Arun te bezoeken is rond zonsondergang.

Wat Arun Tempel in Bangkok
Wat Arun Tempel complex Bangkok

#4 De gouden berg in Bangkok: Wat Saket

Gelegen op een heuvel, biedt Wat Saket een prachtig uitzicht over Bangkok. Deze tempel staat bekend als de ‘Gouden Berg’ en vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de skyline van Bangkok. Je moet er wel meer dan 300 treden voor beklimmen, om op de 80 meter hoge berg te komen. Een leuke wandeling over pad omringt door groen, kleurrijke bloemen, kleine watervallen en diverse Boeddha beelden. Bezoek Wat Saket tijdens zonsondergang.

Hoe kom je er?
Verblijf je in de wijk Banglamphu dan kun je te voet naar Wat Saket. Vanaf Khao San Road is het ongeveer 20 minuten lopen. Vind je dat te lang, dan kun je ook een tuktuk of taxi nemen en je laten brengen. Eenmaal aangekomen bij Wat Saket moet je nog een klim maken van 344 traptreden om bij de top te komen.

Openingstijden en tickets
Een ticket voor Wat Saket koop je ter plaatse, de prijs is 100 Bath per persoon (dit is ongeveer €2,50). Wat Saket is dagelijks open van 7.00 tot 19.00 uur. 

Belangrijke informatie
Het is best een klim om naar boven te komen en aangezien het doorgaans behoorlijk heet is in Bangkok, raden wij aan om je tijd te nemen en voldoende water mee te nemen. Onderweg is van alles te zien en het pad is omringt door groen. Wil je de zonsondergang bekijken vanaf Wat Saket, zorg dan dat je ruim voor zonsondergang aan de klim naar boven begint.

Gouden berg in Bangkok
Tempel Wat Saket in Bangkok

#5 De drakentempel: Wat Samphran

Waarom dit de drakentempel heet, is gelijk duidelijk wanneer je deze tempel ziet. Op 40KM van het centrum van Bangkok, vind je deze unieke tempel. Wat Samphran staat bekend om zijn opvallende roze toren, die omwikkelt is door een gigantische draak. De toren is ongeveer 17 verdiepingen hoog. Je kan de toren beklimmen, maar soms loop je tegen een dichte deur aan. Het zicht op deze bijzondere tempel, de mooie tuinen en omliggende tempelgebouwen zijn in elk geval een bezoek waard. De monnikken ter plaatse geven je graag een rondleiding.

Hoe kom je er?
Wat Samphran ligt buiten het centrum van Bangkok en is het beste te bereiken per taxi. Vraag de taxi chauffeur om op de meter te rijden, dan hoef je ook niet over een prijs te onderhandelen. Op de meter zal je ongeveer 400 Bath moeten betalen (dit is ongeveer €10,-) enkele reis. 

Openingstijden en tickets
Wat Samphran kun je gratis bezoeken. Ter plaatse kan wel om een donatie gevraagd worden. Wat Samphran is dagelijks open van 7.00 tot 18.00 uur. 

Belangrijke informatie
Het lijkt door het uiterlijk van deze tempel meer een toeristische attractie dan een heilige plaats. Hou er rekening mee dat dit wel degelijk een heilige plaats is en dus ook hier gepaste kleding en gedrag gewenst is. Voor mensen die slecht ter been zijn is er een lift aanwezig waarmee je naar de top kan, hou er rekening mee dat deze soms buiten werking kan zijn.

Goed om te weten

Zo bereid jij je voor op een tempel bezoek in Bangkok
Tempels en Boeddha beelden zijn heilig in Azië, toon respect door je schoenen uit te doen voordat je een tempel betreedt en door kleding te dragen die je schouders, decolleté en knieën bedekt. Wil je geen lange broek aan, je kunt ook kiezen voor een korte broek en hier een omslagdoek omheen wikkelen. Deze kun je dan weer afdoen zodra je de tempel verlaat. 

Wijs liever niet met je voeten naar beelden of mensen, dit wordt als respectloos beschouwd. Monniken genieten een groot respect. Het geven van een gift in de vorm van voedsel wordt dan ook zeer gewaardeerd. Maar let op, alleen de man mag dit doen en alleen met beide handen! Monniken mogen een vrouw niet aanraken. Lees je van te voren in over de kledingvoorschriften en gedragsregels. Ga respectvol om met de lokale bevolking en hou je aan de gedragsregels.

Boek een unieke rondreis met een stapel tips.

Boek via deze linkjes:

Om het jou makkelijk te maken, hebben wij hieronder een overzichtje gemaakt van al onze favoriete websites waar wij graag boeken of reisartikelen kopen. Gebruik je één van deze linkjes, dan ontvangen wij een kleine vergoeding en het kost jou helemaal niets extra natuurlijk! Jij blij, wij blij 🙂

Picture of Reiscoach Renee

Reiscoach Renee

Ik ben Renee, dé reiscoach van Aap Noot Reis. Als ik aan reizen denk, dan droom ik van bestemmingen waar alles samenkomt. Bijzondere natuur, toffe steden, mooie accommodaties, een fijne cultuur, ontspanning en comfort, maar ook zeker avontuur en ontdekken. Ik ben gek op het vinden van hidden gems, maar wil ook de hotspots niet missen. Ik hou van lokaal eten én ik ben gek op trendy koffietentjes. Een geweldige reiservaring, dat gun ik jou ook. Ik help je graag met het samenstellen van jouw volgende reis.

Wij zijn dé reisbloggers van Aap Noot Reis én beiden stapelgek op reizen! Onze missie? Jou blij maken met de tofste en meest handige reistips! Wij helpen je graag met het plannen van jouw reis.

Blij met onze tips? Support ons en trakteer op een digitaal koffietje:

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

De nieuwste blogs: