Onmisbaar in jouw backpack: packingcubes

Losse tasjes

Een ode aan de packingcube, omdat ik niet meer zonder kan!

Dit vind ik dus echt zo’n ‘uitvinding-van-de-eeuw-ding’. Helemaal omdat ik best wel goed ga op het gezegde: “een goed begin, is het halve werk”. Dankzij de packing cubes gaat dat bij mij helemaal op voor het inpakken van mijn backpack. Ik ben fan en als jij packing cubes eenmaal geprobeerd hebt, dan kan je echt niet meer zonder!

Wat zijn packingcubes?

Dit zijn kleine tasjes waar je je kleding in kan pakken zodat je backpack georganiseerd en overzichtelijk blijft. Je backpack heeft er nog nooit zo netjes uitgezien en je vindt alles zoveel sneller en makkelijker terug.

2. Stem met elkaar af wat voor type reiziger je bent

Voor een lange reis zou ik 3 verschillende formaten meenemen:

 • 2 of 3 kwart cubes
 • 3 of 4 halve cubes
 • 1 compressiecube

Wat past er allemaal in?

Voor vrouwen:

 • Compressiecube:
  Vest, dikke trui, jas, 2 sportleggings en een lange broek
 • Half cube:
  5 à 6 korte broeken, 6 t-shirts/topjes en/of 5 jurkjes/rokjes
 • Kwart cube
  Ondergoed, sokken en bikini’s

Voor mannen:

 • Compressiecube:
  Spijkerbroek, joggingbroek, 1 of 2 truien en een dunne jas.
 • Half cube:
  4 à 6 T-shirts, twee zwembroeken en 3 korte broeken
 • Kwart cube
  Ondergoed/sokken

Nog meer handige 'cubes'

Naast de bovenstaande packingcubes heb ik een E-cube, deze is speciaal gemaakt om je elektronica veilig te houden. Deze cube heeft een extra dikke wand, perfect om je extra batterijen voor je camera, je powerbank, je Actioncam en je externe harde schijf in mee te nemen. Daarnaast heb ik een schoenenzak voor mijn schoenen, sandalen en slippers en een waszak voor de vuile was.

Enthousiast geworden? Je koopt ze hier!

Mocht je na het lezen van mijn ode aan de packing cubes denken, dat wil ik ook! Je kunt de packing cubes online bestellen. De bovengenoemde informatie is gebaseerd op de Pack-It Specter cube van Eagle Creek. Deze packing cubes zijn wel wat prijziger maar je krijgt dan ook niet voor niets levenslange garantie op deze cubes omdat de kwaliteit simpelweg heel goed is. Ga je toch liever voor een budget variant, op bol.com vind je nog veel meer merken en soorten Packingcubes. Ook Decathlon heeft budget-sets Packingcubes, deze gebruik ik in combinatie met mijn Eagle Creek cubes.

Benieuwd naar wat ik nog meer meeneem op reis?

Sommige dingen denk je niet meteen aan, maar kunnen ineens echt een lifesaver blijken op reis! Zo heb ik een aantal favoriete items, die ik standaard in mijn backpack stop. In deze blog lees je 5 gadgets die ik altijd meeneem op reis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.