Op retraite in de provincie Zeeland

Maison Rocaille - Een unieke bestemming in Nederland.

Ergens in Zeeland ligt deze unieke plek verscholen. Met grote dank aan de eigenaren kom je direct bij aankomst in een warm bad terecht. Deze gastvrije mensen hebben hun ziel en zaligheid in deze B&B gelegd en dat voel en merk je in alles. De retraite staat in het teken van aarde, lucht, water en vuur. Deze elementen vind je terug in de coaching maar ook op de locatie. Wat maakt deze plek zo bijzonder? 100% jezelf mogen zijn. Cath, de coach en eigenaresse van deze retraite helpt je om dichter tot jezelf te komen. Haar prachtige pony’s en paarden helpen haar hierbij en zo helpen ze ook jou, om je angsten of belemmerende gedachten te overwinnen. Een bijzondere ervaring met alle mogelijkheden tot ontspanning zowel binnen- als buitenshuis.

Retraite Zeeland Nederland

Waar verblijf je tijdens de retraite?

Tijdens deze Retraite verblijf je in een prachtige B&B, waar je écht even helemaal weg bent. De B&B heeft twee beschikbare kamers, deze zijn gebouwd in een bijgebouw naast het huis van de eigenaren. Je hebt dus je eigen ingang.

Wij verbleven in de kamer op de eerste verdieping, dit is een hele ruime en comfortabele kamer met een vrijstaand bad voor complete ontspanning.

Retraite Zeeland Nederland
Retraite Zeeland Nederland

Er zijn meerdere ruimtes om tot rust te komen, de diner- en ontbijtruimte is er daar één van. Hier krijg je een echt “woonkamer-gevoel”, waar je op koude dagen kan opwarmen bij de kachel. Of lekker wegdromen met een goed boek met het geluid van het knisperende haardvuur op de achtergrond.

Retraite Zeeland Nederland
Retraite Zeeland Nederland

Ontspannen in de sauna

Na een dag buiten zijn warm je op in de privé-sauna, zet een ontspannend muziekje aan en laat je verwennen door de warmte. Na je sauna bezoek zorgen de eigenaren ervoor, dat er een verfrissend drankje voor je klaar staat.

Retraite Zeeland Nederland
Retraite Zeeland Nederland

Ontbijt & Diner

In overleg kan je ervoor kiezen om samen met de eigenaren te koken en dineren. Wij hebben samen met Cath & Jos gegeten en dat was erg gezellig. Het is geen verplicht onderdeel van de retraite om gezamenlijk te eten, sterker nog.. tijdens deze retraite is juist niets verplicht.

Wil je lekker ergens iets in de buurt eten, afhalen of laten bezorgen? Dat kan natuurlijk ook. De eigenaren kunnen je helpen met het adviseren van een restaurant.

Het ontbijt is inclusief en zeer uitgebreid. Yoghurt, vers fruit, een eitje, diverse broodjes en allerlei soorten beleg om mee te combineren. De keuze was reuze en duidelijk met veel liefde bereid, we voelden ons enorm verwend.

Retraite Zeeland Nederland
Retraite Zeeland Nederland

Bijzondere coaching tijdens de Retraite

Je kunt in deze B&B “gewoon” een weekendje weggaan, maar wat deze plek echt tot een Retraite maakt is de coaching met Cath. De retraite staat in het teken van aarde, lucht, water en vuur. Deze elementen vind je terug in de coaching maar ook op de locatie.

Bij Cath mag je 100% jezelf zijn, zij helpt je om dichter tot jezelf te komen. Haar prachtige pony’s en paarden helpen haar hierbij en zo helpen ze ook jou, om je angsten of belemmerende gedachten te overwinnen. De paarden voelen je heel goed aan en de connectie tussen mens en dier is heel bijzonder. De paarden zijn hier ook op getraind.

Retraite Zeeland Nederland

Zelfs als je bang bent voor paarden of niet aan dieren gewend bent, is dit de ideale manier om dichter tot jezelf te komen. Hier krijg je de kans om op een ontspannen manier te wennen aan de paarden en tijdens de coaching leer je deze angst te overwinnen.

Één van de onderdelen van de coaching is het wandelen met de kleine pony’s. Het zal je misschien verbazen hoe rustgevend het wandelen met de pony’s is. Om eerst even aan deze ondeugende en slimme mini paardjes te wennen, mag je ze samen met Cath borstelen. Daarna ga je met de pony’s wandelen, net alsof je de hond uitlaat. Mijn vriend, die niet gewend is aan paarden en zeker de grote ook best eng vond, vond het echt waanzinnig leuk om te doen! En ik? Ik ben gek op alles met vachtje, zeker mini paardjes!

Retraite Zeeland Nederland
Retraite Zeeland Nederland

“Deze retraite is een enorme aanrader voor iedereen die rust, ruimte en natuur zoekt. Hier mag je helemaal jezelf zijn.”

In de tuin staat een soort wensboom. Laat je doel achter, een boodschap of een kernwoord van wat je geleerd hebt en meeneemt.

Mijn boodschap die ik hier achter heb gelaten is: “Waar je ook heen reist, volg je hart.”

Retraite Zeeland Nederland
Retraite Zeeland Nederland

Tijdens de retraite ben je omgeven door mooie natuur

De B&B ligt in “the middle of nowhere” vlakbij Terneuzen in Zeeland. Het is omringt door ruimte en natuur. In de directe omgeving is zie je vooral veel platteland, boerderijen en weiland. Vlak achter de locatie ligt een prachtig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen.

Breng in de omgeving een bezoek aan het natuurreservaat “De Braakman”. Liever naar het strand? In een kwartiertje rijden sta je aan het Breskens strand. Ook Cadzand ligt vlakbij, hier kan je heerlijk door de duinen struinen. Verder vind je in de omgeving het grootste sluizencomplex van Europa en het land van Saeftinghe. Geen zin om de deur uit te gaan? De tuin van de B&B beschikt over diverse plekjes waar je kan genieten van de ruimte van de boerderij, de natuur en de dieren.

Retraite Zeeland Nederland
Retraite Zeeland Nederland

Is Maison Rocaille een aanrader?

Wij hebben een waanzinnig fijn verblijf gehad bij Maison Rocaille, vooral dankzij de ontzettend lieve eigenaren Cath en Jos. We vertelden hun over onze wereldreis en dat we deze moesten afgebroken vanwege corona hoe graag we weer op pad willen. Bij vertrek kregen we dit spaarpotje mee, zo ontzettend attent!

Meer informatie over deze B&B vind je op de website van Maison Rocaille.

Retraite Zeeland Nederland
Retraite Zeeland Nederland

Deze retraite is mogelijk gemaakt door Frank van Thanks For the Trip, hij heeft mij gevraagd om deze Retraite te ervaren en hier een artikel over te schrijven. Het artikel dat lees je op thanksforthetrip.com en hier vind je natuurlijk nog meer bijzondere Retraites. 

Boek via deze linkjes:

Om het jou makkelijk te maken, hebben wij hieronder een overzichtje gemaakt van al onze favoriete websites waar wij graag boeken of reisartikelen kopen. Gebruik je één van deze linkjes, dan ontvangen wij een kleine vergoeding en het kost jou helemaal niets extra natuurlijk! Jij blij, wij blij 🙂

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Meer lezen over bijzondere plekjes in Nederland?

Jennifer bezoekt regelmatig bijzondere accommodaties in Nederland, zo ging zij onder andere op pad naar Deventer voor de ideale staycation. Wil je ook er lekker op uit in eigen land, lees Jennifer haar Travel Hotspots in Deventer op haar Food Fashion & Travelblog justbyjennifer.com

Ik ben Renee, jouw reiscoach en ik raak nooit uitgepraat over reizen. Omdat jij een zorgeloze reis verdient, zet ik mijn uitzoektalent en reiservaring in om jou te helpen met het plannen van jouw reis.

Reislustige groetjes,
Renee

Reisgids Lissabon

Download hier jouw gratis reisgids