Packing cubes

Waarom packing cubes geweldig zijn

Dit vind ik dus echt zo’n uitvinding van de eeuw ding. En helemaal omdat ik best wel goed ga op het gezegde: “een goed begin, is het halve werk”. Dankzij de packing cubes gaat dat bij mij helemaal op voor het inpakken van mijn backpack. Ik ben fan.

Wat zijn packing cubes?

Dit zijn kleine tasjes waar je je kleding in kan pakken zodat je backpack georganiseerd en overzichtelijk blijft. Je backpack heeft er nog nooit zo netjes uitgezien en je vindt alles zoveel sneller en makkelijker terug.

Hoeveel heb ik er nodig?

Voor een lange reis zou ik 3 verschillende formaten meenemen:

 • 2 kwart cubes
 • 3 halve cubes
 • 1 compressiecube
Screenshot_20200127-173101_WhatsApp

Wat past er allemaal in?

Voor vrouwen:

 • Compressiecube:
  Vest, dikke trui, jas, twee sportleggins en een lange broek
 • Half cube:
  5 à 6 korte broeken, 6 à t-shirts/topjes en/of 5 jurkjes/rokjes
 • Kwart cube
  Ondergoed, sokken en bikini’s

Nog meer handige 'cubes'

Naast de bovenstaande packingcubes heb ik een E-cube, deze is speciaal gemaakt om je elektronica veilig te houden. Deze cube heeft een extra dikke wand, perfect om je extra batterijen voor je camera, je powerbank, je Actioncam en je externe harde schijf in mee te nemen. Daarnaast heb ik een schoenenzak voor mijn schoenen, sandalen en slippers en een waszak voor de vuile was.

Jaaaaaa, dit wil ik hebben!

Mocht je na het lezen van mijn ode aan de packing cubes denken, dat wil ik ook! Je kunt de packing cubes online bestellen. De bovengenoemde informatie is gebaseerd op de Pack-It Specter cube van Eagle Creek. Deze packing cubes zijn wel wat prijziger maar je krijgt dan ook niet voor niets levenslange garantie op deze cubes omdat de kwaliteit simpelweg heel goed is. Ga je toch liever voor een budget variant, neem dan eens een kijkje in het assortiment van Decathlon.

Hi reisliefhebber,
Welkom bij Aap Noot Reis.
De plek voor al jouw reisvragen.
Ik ben Renee, jouw reiscoach en ik raak nooit uitgepraat over reizen. Daarom deel ik mijn reispassie en hoop ik jou te inspireren om ook op avontuur te gaan.
Waar wil jij naar toe?

Vooraf regelen
Spullen opslaan

Je gaat op (wereld)reis en begint je spullen in te pakken.. dan blijkt toch wel dat je veel spullen hebt. Waar laat je dat dan allemaal?

Lees meer »
Vooraf regelen
Huis verhuren of verkopen

Je wilt op wereldreis maar wat doe je dan met je huis of kamer? Wat je met je huis doet als je voor lange tijd gaat reizen, hangt af van een aantal dingen.

Lees meer »
Budget & Kosten
Kosten wereldreis

De wereld rondreizen is in de meeste gevallen niet gratis. De grote vraag is dan natuurlijk hoeveel kost een wereldreis nou eigenlijk?

Lees meer »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *