Reis essentials

Deze top 10 maakt reizen nog makkelijker

Met de jaren ben ik steeds efficiënter gaan backpacken. Ik ben kritischer gaan kijken naar wat ik wel en niet mee wil nemen en heb ondertussen een aantal items uitvoerig getest die voor mij nu onmisbaar zijn. Om jou de tijd en moeite te besparen heb ik deze favoriete items hieronder op een rijtje gezet.

1. Packingcubes

Een paar jaar geleden deed ik de ontdekking van de eeuw, packing cubes! Wat een geweldige dingen zijn dat. Je kan er super veel in kwijt, je backpack is hiermee mega netjes en strak ingedeeld en je vindt alles in één oog opslag terug. Daarnaast gebruik ik ook nog een schoenenzak, een waszak en een speciale E-cube om mijn elektronica te beschermen. Meer weten over packing cubes? Lees dan deze blog even.

2. Toilettas met ophangsysteem

Een toilettas neem je waarschijnlijk sowieso al jaren mee. Sinds een paar jaar maak ik gebruik van een toilettas met een ophangsysteem. Vooral in hostels super handig, waar je van die kleine douchehokjes hebt met maar 1 haakje en al je kleding en spullen nat gespetterd worden. De mijne is van één van mijn favoriete reismerken Eagle Creek, niet de goedkoopste maar wat mij betreft zeker de investering waard.

3. Cijferslotjes

Hier neem ik er altijd minstens drie van mee. Een om de ritsen van mijn daypack, één voor aan mijn backpackhoes voor in het vliegtuig, het ruim van de bus of als je je backpack een paar dagen achterlaat in een hostel. En nog eentje voor de kluisjes in het hostel, want sommige hostels hebben kluisjes waarbij je je eigen slotje moet gebruiken.

4. Thermosfles

Een goede thermosfles houd je drinken 24 uur lang koud en 12 uur warm. Ideaal voor op een lange hike, een urenlange busrit of een dagje strand. Ik heb zelf een hele mooie van Chilly’s, maar ook Flaske heeft leuke designs.

5. Waterzak

Dit is een mooie aanvulling op je thermosfles. Het houd je drinken niet lang warm of koud, maar het is wel een enorm gemak tijdens een lange hike of fietstocht. Ik heb een waterzak van 2 liter en gebruik deze wanneer ik ga hiken. Het drinksysteem bespaart je enorm veel gehannes met het op- en afdoen van je tas of wanneer je als een soort lenige acrobaat je flesje in dat zij-netje van je tas probeert te stoppen tijdens het lopen. Ik kocht er een voor een tientje bij Decathlon.

6. Wereldstekker

In sommige landen hebben ze andere stopcontacten en daar passen onze stekkers niet in. Een wereldstekker is dus zeker handig, anders sta je straks met een lege telefoon en camera in je handen. De fijnste wereldstekkers vind ik een blok dat alles in 1 heeft met USB ingangen. Ik vind deze wereldstekker erg fijn.

7. Hammamdoek

Ken je die super handige sneldrogende handdoeken? Die wel snel drogen maar helemaal niet goed afdrogen? Ik heb een super fijn alternatief gevonden, namelijk hamamdoeken. Droogt snel én droogt af! Je hebt ze in allerlei kleuren en maten, ik neem altijd één grote mee als badlaken en twee kleintjes voor in hostels waar je geen handdoek krijgt.

8. Backpackhoes

Een backpack is niet het goedkoopste item dat je moet aanschaffen voor je reis, dus deze wil je dan ook graag een beetje heel houden. Een backpackhoes beschermd je backpack tegen beschadigingen. De meeste hoezen zijn multifunctioneel waardoor je deze ook als regenhoes kan gebruiken. Ik heb een multifunctionele is een knalkleur, dan kan ik mijn tas makkelijk terugvinden op de band. Wat ik ook een voordeel van een backpackhoes vind, is dat je er een slotje om kan doen. Geeft wel zo’n prettig gevoel wanneer je tas onderin een bus ligt bijvoorbeeld. Zo kan er niks ingestopt of uitgehaald worden.

9. Opvouwbare tasjes

Extra tasjes zijn altijd handig. Nu zou je natuurlijk een paar plastic tasjes in je tas kunnen proppen maar die gaan én snel(ler) stuk én het is slecht voor het milieu. Ik neem daarom een leuk canvastasje mee, die functioneert meteen als strandtas en tasje voor een dagje uit. Ook neem ik een opvouwbaar rugzakje voor boodschappen mee, deze verkopen ze voor €3,- euro bij de Decathlon.

10. Tandenborstelhoesje

Dit vind ik nou echt een absolute ‘must-have’ en ‘life safer’, want niets is zo goor als je tandenborstel op een vieze wasbak te moeten leggen. Of in de douche zonder plankje of randje, waar laat je dat ding dan toch.. Ik gebruik mijn hoesje zelfs thuis en ondertussen zijn ook mijn ouders en mijn vriend overtuigd.

Hi reisliefhebber,
Welkom bij Aap Noot Reis.
De plek voor al jouw reisvragen.
Ik ben Renee, jouw reiscoach en ik raak nooit uitgepraat over reizen. Daarom deel ik mijn reispassie en hoop ik jou te inspireren om ook op avontuur te gaan.
Waar wil jij naar toe?

Vooraf regelen

Spullen opslaan

Je gaat op (wereld)reis en begint je spullen in te pakken.. dan blijkt toch wel dat je veel spullen hebt. Waar laat je dat dan allemaal?

Lees meer »
Vooraf regelen

Huis verhuren of verkopen

Je wilt op wereldreis maar wat doe je dan met je huis of kamer? Wat je met je huis doet als je voor lange tijd gaat reizen, hangt af van een aantal dingen.

Lees meer »
Budget & Kosten

Kosten wereldreis

De wereld rondreizen is in de meeste gevallen niet gratis. De grote vraag is dan natuurlijk hoeveel kost een wereldreis nou eigenlijk?

Lees meer »

ReizenReizen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *