Ruige wandelroute in Oost Madeira

Wandelroute: PR8 - Verada de Ponta de São Lourenço. Langs de kust!

In het oosten van Madeira ligt het schiereiland Ponta de São Lourenço. Het heeft een totaal ander landschap dan de rest van Madeira. Het is een vulkanisch landschap en is dan ook ruig en droog. Tijdens de wandeling kun je de oude lavastromen nog goed terug zien. De hele wandeling loop je langs een prachtige kustlijn met mooie vergezichten. Het startpunt is aan het eind van de ER109 weg die over het schiereiland loopt.

Tips voor deze wandeling

Aangeraden wordt om vroeg op pad te gaan of juist later op de dag. Neem voldoende water mee en eventueel een eigen lunch. Omdat het een droog en open landschap is raad ik je ook aan een pet of een hoed mee te nemen en zonnebrand creme. Ik was meteen verbrand omdat er totaal geen schaduw is en het hard waaide.

Handige informatie over deze wandelroute

De wandeling is 7km lang (heen en terug) en je doet er ongeveer 3-4 uur over. De wandeling is prima te doen voor de gemiddelde wandelaar. Er is maar één pad, verdwalen kan hier dus niet. De route start bij Ponta de São Lourenço en je loopt naar het uitzichtpunt Ponta do Furado. Je loopt over een aangelegd pad met af en toe trapjes en aftakkingen naar mooie uitzichtpunten.

De mogelijke wandelroute(s)

Tijdens de wandeling heb je op een gegeven moment een splitsing waar je de keuze hebt om links of rechts te gaan. Linksom loop je naar Casa de Sardinha. Hier kun je even een pauze houden (bekijk de openingstijden even van te voren) en iets eten en drinken. Rechtsom kom je ook bij Casa de Sardinha uit maar deze weg loopt via een klein strandje genaamd Cais de Sardinha. Als je wilt kun je hier zwemmen (neem dan zwemkleding mee).

Mis het uitzichtpunt niet!

Ga op het einde vooral nog even de trappen omhoog ander mis je het uitzichtpunt, het is even een klim maar je wordt beloont met een geweldig uitzicht!

Het landschap van het schiereiland wilt nog wel eens verschillen. In de zomer maanden is het dor en bruin, in de wintermaanden wordt het landschap groener. 

Tip! Rij langs het uitkijkpunt Ponta do Rosto

Heb je de wandeling gemaakt dan ben je in de buurt van uitkijkpunt Ponta do Rosto. Stop hier dan nog even met de auto. Je kunt hier 360 graden om je heen kijken. Geweldige uitzichten gegarandeerd!

Boek via deze linkjes:

Om het jou makkelijk te maken, heb ik hieronder een overzichtje gemaakt van al mijn favoriete websites waar ik graag boek of reisartikelen koop. Gebruik je één van deze linkjes, dan ontvang ik een kleine vergoeding en het kost jou helemaal niets extra natuurlijk!  

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

De mooiste wandeling op Madeira lopen?

Madeira is bij uitstek een wandel walhalla! Het is groen, de natuur is ruig en zeer divers. Zo loop je in het oosten van Madeira door vulkanisch landschap, wat weer totaal anders is dan de rest van Madeira. Een wandeling die je niet mag missen is de PR1 – Vereda Do Areeiro. Oftewel de mooiste wandeling op Madeira. Lees in deze blog alles wat je moet weten over deze waanzinnig mooie wandelrouten en laat je inspireren om ook te wandelen op Madeira.

Picture of Kim

Kim

Hallo allemaal! Ik ben Kim van @het.reiskoffertje. Ik houd van reizen en alles wat hiermee te maken heeft en ik ben altijd op zoek naar mooie, nieuwe, leuke plekjes. Ik doe dan ook niks liever dan op pad gaan, reizen en genieten van al het moois op de wereld. Inmiddels heb ik al aardig wat landen bezocht. Ik neem je op mijn website dan ook graag mee in mijn reiskoffertje. Hopelijk kan ik jullie inspireren tot het maken van mooie reizen.

Ik ben Renee, jouw reiscoach en ik raak nooit uitgepraat over reizen. Omdat jij een zorgeloze reis verdient, zet ik mijn uitzoektalent en reiservaring in om jou te helpen met het plannen van jouw reis.

Reislustige groetjes,
Renee

Reisgids Lissabon

Download hier jouw gratis reisgids

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *