Schoenen

Welke schoenen neem je mee?

Ik reis zelf altijd met maar twee paar schoenen en ik neem natuurlijk slippers mee. Sinds kort heb ik daar ook een paar waterschoenen aan toegevoegd. Je wilt niet teveel schoenen meenemen, want daar wordt je backpack zwaar van. Hoe bepaal je nou wat voor schoenen je meeneemt op jouw reis? Ik neem je mee in mijn zoektocht en deel mijn tips in deze blog!

Wat zijn de opties?

Schoenen

Welk soort schoenen neem je mee wanneer je gaat backpacken? Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel simpel, kies schoenen die het allerlekkerst zitten en waar je uren op kan lopen. Daarnaast zou ik letten op een goed profiel, zodat je schoenen geschikt zijn voor verschillende ondergronden.

Zelf heb ik heel lang getwijfeld of ik wandelschoenen mee moest nemen, uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om het niet te doen. Ik vind wandelschoenen toch te lomp en groot en ik vind dat ze relatief veel plek en gewicht in je tas innemen in verhouding tot de keren dat ik ze zou dragen. Ik zweer bij hardloopschoenen, zelfs voor een meerdaagse trekking. Ik vind het ideaal want zo heb ik mijn alledaagse-, stads-, natuur- en wandelschoen in één. Hardloopschoenen of trailrunners zijn lichtgewicht, ventileren goed en als ze nat worden zijn ze zo weer droog. En de meeste hardloopschoenen zijn ook nog eens een stuk modieuzer en flatteuzer dan wandelschoenen. Loop je veel op ongelijk terrein dan zijn trailrunners daar zeer geschikt voor.

Ook voor wandelschoenen is zeker wat te zeggen natuurlijk. Dit type schoen is nou eenmaal ontwikkeld voor wandelaars. Dus mocht je veel wandelen/hiken en je dan kun je overwegen om toch voor een wandelschoen te gaan. Die keus is natuurlijk helemaal aan jezelf.

Sandalen

Deze heb je in allerlei soorten en maten, ik ben op zoek gegaan naar een comfortabele sandaal waar ik een hele dag op zou kunnen lopen maar eentje die ook nog aan mijn eisen zouden voldoen qua modestatement. Want het is toch ook leuk om er leuk uit te zien en daar hoort soms ook een zwierig jurkje bij met passend schoeisel. Drie jaar terug heb ik Teva’s aangeschaft, super fijne comfortabele sandalen maar ik vond ze toch niet charmant genoeg. In mijn zoektocht ben ik op een aantal merken gestuit die hierin wel aan mijn eisen voldoen en nu ben ik helemaal blij met mijn Timberlands.

Toffe en fijne merken voor comfortabele (zonder geitenwollensokken-imago) sandalen zijn:

Slippers

Dit is natuurlijk geen keuze, slippers gaan sowieso mee. Ga je voor teenslippers of badslippers? Ik vind badslippers zo handig omdat je er ook met sokken in kan. Denk aan #campinglife. En stiekem is die retrolook van de klassieke Adidas slippers toch ook best wel cool.

Waterschoenen

Heb je weleens geprobeerd om een beekje over te steken met blote voeten, of een meertje in te lopen met een rotsige ondergrond? Of zo’n strand met allemaal scherpe schelpjes en heb je dat overleefd moet je weer oppassen voor zee-egels enzo. Om al dat ongemak op te lossen neem ik waterschoenen mee, ik kocht de mijne voor een paar euro bij Decathlon.

Hi reisliefhebber,
Welkom bij Aap Noot Reis.
De plek voor al jouw reisvragen.
Ik ben Renee, jouw reiscoach en ik raak nooit uitgepraat over reizen. Daarom deel ik mijn reispassie en hoop ik jou te inspireren om ook op avontuur te gaan.
Waar wil jij naar toe?

Vooraf regelen

Spullen opslaan

Je gaat op (wereld)reis en begint je spullen in te pakken.. dan blijkt toch wel dat je veel spullen hebt. Waar laat je dat dan allemaal?

Lees meer »
Vooraf regelen

Huis verhuren of verkopen

Je wilt op wereldreis maar wat doe je dan met je huis of kamer? Wat je met je huis doet als je voor lange tijd gaat reizen, hangt af van een aantal dingen.

Lees meer »
Budget & Kosten

Kosten wereldreis

De wereld rondreizen is in de meeste gevallen niet gratis. De grote vraag is dan natuurlijk hoeveel kost een wereldreis nou eigenlijk?

Lees meer »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *