Spaartips

Een wereldreis bij elkaar sparen doe je zo!

Reizen is super leuk, maar eerlijk is eerlijk het is ook een duur grapje. En mits je de loterij hebt gewonnen of de pot met goud aan het einde van de regenboog hebt gevonden, zal je toch echt moeten sparen. Ik heb 5 tips voor je om wat extra geld binnen te slepen zodat jij je droomreis kan gaan maken!

1. Work Work Work

Het is natuurlijk niet meer dan logisch, maar zonder inkomsten valt er natuurlijk weinig te sparen. Heb je geen job, ga dan gauw een baan zoeken. Werk je parttime? Maak dan meer uren! Werk je al fulltime? Misschien kan je er voor een paar maanden nog een zaterdagbaantje bij doen. Dat klinkt nu niet zo leuk maar daar tegenover staat dat je straks maandenlang vrij bent!

manny-pantoja-10bgCz0qkto-unsplash

2. Verhuren

Je kan natuurlijk wat extra proberen te verdienen door je huis/appartement/kamer te verhuren via AirBnb. Wellicht mag je in de weekenden bij je ouders of je vriend/vriendin logeren. Je kan zelfs je auto verhuren via Snapcar of misschien heb je wel een leuk bootje die je kan verhuren. Elke keer dat je iets kan verhuren.. kom jij weer een stapje dichterbij die droomreis!

3. Verkopen

Het zal je misschien verbazen wat mensen allemaal kopen via Marktplaats, je moet maar eens een kijkje nemen en de gok wagen is zo gek nog niet. Misschien heb je nog een oud kastje, tafeltje, een fiets, sportspullen of oude boeken die je niet meer nodig hebt. Maar ook je kleding kan nog iets leuks opleveren! Fotootje erop en een omschrijving erbij en klaar! Een paar verkopen later… en jij hebt alweer een vliegticket in “the pocket”.

clay-banks-b5S4FrJb7yQ-unsplash

4. Verdien aan je talent

Biedt jouw diensten aan via social media. Ben jij een kei in advies geven, fotograferen, tekenen of een ander inzetbaar talent? Dan kan je hier zomaar een leuk extraatje mee verdienen! Je kan ook een Ebook schrijven en deze online verkopen via Amazon, Bol.com of Instagram. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos, het kost je natuurlijk wel even tijd om dit op te zetten. 

Het voordeel van een Ebook of online cursus is dat de investering éénmalig is maar je daarna wel kan blijven profiteren van een passief inkomen. Dus ook tijdens je reis!

diana-schroder-bode-MOH1jkcK26M-unsplash
clark-tibbs-oqStl2L5oxI-unsplash

5. Online geld verdienen

Verkoop zelfgemaakte producten via Etsy. Etsy is een wereldwijd platform waar mensen allerlei unieke producten kopen, verkopen en verzamelen. Je vind hier van alles, van sieraden tot gepersonaliseerde cadeautjes tot handgemaakte kaarsen.

Niet alleen door te zorgen voor een (extra) inkomen spaar jij jouw droomreis bij elkaar. Want naast sparen kan je ook nog eens besparen! Weten hoe je dat doet? Lees mijn blog over besparen en die wereldreis is ineens dichterbij dan ooit!

Hi reisliefhebber,
Welkom bij Aap Noot Reis.
De plek voor al jouw reisvragen.
Ik ben Renee, jouw reiscoach en ik raak nooit uitgepraat over reizen. Daarom deel ik mijn reispassie en hoop ik jou te inspireren om ook op avontuur te gaan.
Waar wil jij naar toe?

Vooraf regelen

Spullen opslaan

Je gaat op (wereld)reis en begint je spullen in te pakken.. dan blijkt toch wel dat je veel spullen hebt. Waar laat je dat dan allemaal?

Lees meer »
Vooraf regelen

Huis verhuren of verkopen

Je wilt op wereldreis maar wat doe je dan met je huis of kamer? Wat je met je huis doet als je voor lange tijd gaat reizen, hangt af van een aantal dingen.

Lees meer »
Budget & Kosten

Kosten wereldreis

De wereld rondreizen is in de meeste gevallen niet gratis. De grote vraag is dan natuurlijk hoeveel kost een wereldreis nou eigenlijk?

Lees meer »
Budget & Kosten

Sparen

Sparen is zoveel makkelijker dan het misschien lijkt. Wil jij een wereldreis bij elkaar sparen? Met deze tips krijg je het zeker voor elkaar!

Lees meer »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *