Spullen opslaan

Waar laat je al je spullen als je op (wereld)reis gaat?

Mensen verzamelen een hoop spullen in hun leven. Wanneer alles op z’n plek staat lijkt het altijd wel mee te vallen. Totdat je gaat verhuizen of op (wereld)reis gaat en waar laat je al die spullen dan.

Ik heb de mogelijkheden voor je uitgezocht en op een rijtje gezet in twee categorieën: spullen die je wilt houden en spullen die weg mogen.

Spullen die weg mogen.. wat doe je ermee?

1. Verkopen

Alles wat weg mag, maar wat nog waarde heeft kan je proberen te verkopen. Denk aan Marktplaats, de rommelmarkt (Koningsdag), tweedehands.net of Vinded (kleding). En elke euro die het oplevert kan mooi weer worden toegevoegd aan jouw reisbudget.

2. Doneren

Spullen die je niet hebt kunnen verkopen maar nog wel een tweede leven verdienen, kun je weggeven aan de kringloop. Vaak komen ze het nog gratis bij je ophalen ook. Herbruikbare kleding kan in de kleding container en zo maak je weer iemand blij met jouw oude spullen.

3. Weggooien

Dit spreekt natuurlijk voor zich; jij hoeft het niet meer, een ander kan je er niet meer blij mee maken. Gooi het dan lekker weg. Opgeruimd staat netjes.

4. Meenemen op reis

Twijfel je nou over die ene trui die zo lekker zit maar je eigenlijk weg zou moeten doen, neem ‘m dan gewoon mee op reis. Dan kan je ‘m altijd daar nog weggooien als het blijkt dat je ‘m niet draagt. En dit geldt natuurlijk ook voor andere spulletjes.

Spullen je wilt houden.. wat doe je ermee?

1. Lekker laten staan

Heb je er voor gekozen om je koop- of huurwoning te verhuren dan kun je jouw inboedel laten staan. Wel zo makkelijk. De persoonlijke spullen ruim je natuurlijk wel even op, maar die kunnen de berging in.

2. Opslaan bij familie/vrienden

Het makkelijkste is natuurlijk als je ouders een grote zolder, schuur of kelder hebben waar jij je spullen in mag opslaan. Of misschien heb je een andere familieleden of vrienden die groot wonen, waar jij wat spullen kwijt kan. #durftevragen

3. Particuliere opslagruimte huren

Een particuliere opslagruimte kan een stuk goedkoper zijn dan professionele verhuurders. Denk hierbij een een schuur of loods bij bijvoorbeeld een boer. Let wel op dat je goede afspraken maakt en deze vastlegt over o.a. aansprakelijkheid, duur, opzegtermijn en natuurlijk de prijs
.

4. Garagebox/opslagruimte

Een particuliere opslagruimte kan een stuk goedkoper zijn dan professionele verhuurders. Denk hierbij een een schuur of loods bij bijvoorbeeld een boer. Let wel op dat je goede afspraken maakt en deze vastlegt over o.a. aansprakelijkheid, duur, opzegtermijn en natuurlijk de prijs.

5. Self storage of mobiele opslag

Wanneer je gebruik maakt van selfstorage of mobiele opslag dan gaan je spullen in een container of box en kun je er tussentijds in principe niet meer bij. De containers/boxen worden namelijk gestapeld opgeslagen en de box moet voor je worden klaargezet door het bedrijf wanneer je erbij wilt. Bij selfstorage breng je zelf je spullen en bij mobiele opslag bezorgt het bedrijf een lege container bij je thuis en haalt deze weer vol op.

Handig! Maarre.. wat kost dat dan?

Prijzen

De prijzen worden berekend per vierkante meter, dus als eerste is het belangrijk om uit te rekenen hoe groot de ruimte moet zijn. Sommige bedrijven hebben een ‘ruimtecalculator’ op hun website staan, dit is slechts een indicatie maar kan wel handig zijn.

Waar moet op letten bij het huren van opslagruimte?

 • Grootte en vorm van de ruimte (past alles erin)
 • Locatie: is het goed bereikbaar, kan je er met de auto komen
 • Wil je onbeperkte toegang
 • Begane grond of eerste verdieping
 • Soort ruimte (droog, schoon, gekoeld of verwarmd, elektriciteit, verlichting)
 • Is de opslagruimte goed beveiligd
 • Huurperiode
 • Opzegtermijn
 • Bijkomende kosten
 • Vergelijken met anderen: vraag diverse offertes aan

Tip: sluit altijd een goede inboedelverzekering af!

Bijkomende kosten

 • Borg
 • Eenmalige administratiekosten of toegangskosten
 • Slot (soms moet je zelf een slot aanschaffen van€ 10,- à 15,-).

Hi reisliefhebber,
Welkom bij Aap Noot Reis.
De plek voor al jouw reisvragen.
Ik ben Renee, jouw reiscoach en ik raak nooit uitgepraat over reizen. Daarom deel ik mijn reispassie en hoop ik jou te inspireren om ook op avontuur te gaan.
Waar wil jij naar toe?

Vooraf regelen

Spullen opslaan

Je gaat op (wereld)reis en begint je spullen in te pakken.. dan blijkt toch wel dat je veel spullen hebt. Waar laat je dat dan allemaal?

Lees meer »
Vooraf regelen

Huis verhuren of verkopen

Je wilt op wereldreis maar wat doe je dan met je huis of kamer? Wat je met je huis doet als je voor lange tijd gaat reizen, hangt af van een aantal dingen.

Lees meer »
Budget & Kosten

Kosten wereldreis

De wereld rondreizen is in de meeste gevallen niet gratis. De grote vraag is dan natuurlijk hoeveel kost een wereldreis nou eigenlijk?

Lees meer »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *