Hoe kom je van Bali naar Nusa Lembongan?

Beste reistijd

Apr t/m sept

Valuta

Indonesische Rupiah

Tijdverschil

+ 6 of 7 uur verschil

Icon landenpagina

Hoe lang?

3 - 4 dagen

Zo reis je van Bali naar Nusa Lembongan

Nusa Lembongan is een klein, gemoedelijk eiland voor de kust van Bali, Indonesië en staat bekend om zijn prachtige stranden, kristalhelder water en ontspannen sfeer. Het is een fijne plek om aan de drukte van Bali te ontsnappen. In deze blog delen we hoe je van Bali naar Nusa Lembongan reist. 

Pijl

Ben je van plan om een rondreis op Bali te maken? Bekijk hier de reisgids Bali, voor een complete route en heel veel tips van deze geweldige bestemming!

Reizen van Bali naar Nusa Lembongan

Nusa Lembongan is alleen bereikbaar met de boot. De snelste manier om vanuit Bali naar Nusa Lembongan te reizen is per speedboot vanaf Sanur Beach. Sanur is gemakkelijk te bereiken vanuit de meeste toeristische gebieden op Bali, zoals Kuta, Seminyak en Ubud. 

Verblijf je in het zuidelijke deel van Bali, in Uluwatu bijvoorbeeld, dan is het ook mogelijk om te vertrekken vanaf Serangan Pier. Dit ligt net iets zuidelijker dan Sanur. Om de haven van Sanur of Serangan te bereiken, kun je voordelig een taxi boeken via de apps Grab of Gojek.

Er zijn verschillende maatschappijen die de overtocht van Bali naar Nusa Lembongan aanbieden. Dagelijks vertrekken er meerdere boten, meestal in de ochtend of vroege middag. Wij vonden zelf de maatschappij Eka Jaya heel fijn. Deze is iets duurder dan de meeste andere maatschappijen, maar biedt veel comfort en alles is goed geregeld.  De oversteek van Bali naar Nusa Lembongan duurt 30 minuten tot een uur, afhankelijk van de gekozen haven en maatschappij.

Het is aan te raden om vooraf een ticket te boeken, vooral in het hoogseizoen. Dit doe je gemakkelijk via 12go.Asia. Een enkele ticket kost ongeveer €10,-.

Van nusa Penida naar Nusa Lembongan
haven-sanur

Extra tip: vervoersopties tussen de Nusa eilanden

De eilanden Nusa Lembongan, Nusa Ceningan en Nusa Penida behoren tot Bali en liggen op korte afstand van elkaar.  Nusa Lembongan en Nusa Ceningan zijn met een brug aan elkaar verbonden, waardoor je deze twee eilanden eenvoudig gezamenlijk kunt bezoeken. 

Van Nusa Penida reis je ook heel gemakkelijk naar Nusa Lembongan (en Nusa Ceningan). De meeste boten vertrekken vanuit Toya Pakeh op Nusa Penida en arriveren bij de gele brug op Nusa Lembongan. De overtocht gaat met een klein bootje en duurt slechts 10-15 minuten. De prijs voor een enkele reis is ongeveer €5,-. 

Je kan vooraf een ticket kopen of ter plaatse bij de haven. Houd er wel rekening mee dat de vertrektijd nog wel eens kan veranderen. Soms wachten ze net zo lang tot de boot vol is.

Boek een unieke rondreis met een stapel tips.

Boek via deze linkjes:

Om het jou makkelijk te maken, hebben wij hieronder een overzichtje gemaakt van al onze favoriete websites waar wij graag boeken of reisartikelen kopen. Gebruik je één van deze linkjes, dan ontvangen wij een kleine vergoeding en het kost jou helemaal niets extra natuurlijk! Jij blij, wij blij 🙂

Picture of Reisexpert Esmée

Reisexpert Esmée

Ik ben Esmée, een reislustige avonturier en co-creator van de Aap Noot Reisblog. In 2014 maakte ik mijn eerste verre reis en sindsdien heb ik het reisvirus te pakken. Er valt zoveel te ontdekken! Het liefst ga ik voor langere tijd op reis en heeft de bestemming een goede mix van strand, cultuur en natuur. Met mijn backpack op de rug ga ik weg van de gebaande paden, al sla ik de highlights ook zeker niet over. Alle tips verzamel ik voor je, hier op Aap Noot Reis!

Wij zijn dé reisbloggers van Aap Noot Reis én beiden stapelgek op reizen! Onze missie? Jou blij maken met de tofste en meest handige reistips! Wij helpen je graag met het plannen van jouw reis.

Blij met onze tips? Support ons en trakteer op een digitaal koffietje:

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

De nieuwste blogs: