Hoe reis je van Lombok naar Nusa Lembongan?

Beste reistijd

Apr t/m sept

Valuta

Indonesische Rupiah

Tijdverschil

+ 6 of 7 uur verschil

Icon landenpagina

Hoe lang?

3 - 4 dagen

Zo reis je van Lombok naar Nusa Lembongan

Overweeg je een uitstapje van Lombok naar Nusa Lembongan? Dit kleine eiland ligt slechts 25 kilometer ten zuidoosten van Bali en is een populaire bestemming vanwege zijn ontspannen sfeer en prachtige stranden. Hier is alles wat je moet weten over de vervoersmogelijkheden van Lombok naar Nusa Lembongan. 

Pijl

Ben je van plan om een rondreis op Bali te maken? Bekijk hier de reisgids Bali, voor een complete route en heel veel tips van deze geweldige bestemming!

Reizen van Lombok naar Nusa Lembongan

Met de boot

De snelste en goedkoopste manier om van Lombok naar Nusa Lembongan te reizen, is met de ferry. Je vertrekt vanaf de Bangsal Pier en afhankelijk van welke maatschappij je kiest, kom je aan op Nusa Lembongan bij de gele brug, Mushroom Bay of Jungut Batu. De reis duurt gemiddeld 3 uur en een ticket kost zo’n €20 - 30,-. 

Met het vliegtuig

Het is ook mogelijk om eerst van Lombok naar Bali te vliegen. Vervolgens neem je de boot vanaf Sanur naar Nusa Lembongan. De vlucht van Lombok naar Bali duurt ongeveer 45 minuten.

nusa lembongan bali
dream beach nusa lembongan

Zo kom je van de Gili eilanden naar Nusa Lembongan

De paradijselijke Gili eilanden zijn onderdeel van het eiland Lombok. Ook vanaf Gili Air, Gili Trawangan of Gili Meno is het mogelijk om naar Nusa Lembongan af te reizen. Alle maatschappijen vertrekken rond het middaguur en vervolgens kom je aan het eind van de middag aan op Nusa Lembongan. Je bent minstens 3 uur onderweg en een kaartje kost zo’n €30,-. De maatschappij Eka Jaya is een van de beste opties om te kiezen. Ze hebben grote, comfortabele boten en alles is goed geregeld.

Let op: de zee kan soms best ruig zijn, dus als je snel gevoelig bent voor zeeziekte is het aan te raden om vooraf medicijnen tegen reisziekte in te nemen!

Boek via deze linkjes:

Om het jou makkelijk te maken, hebben wij hieronder een overzichtje gemaakt van al onze favoriete websites waar wij graag boeken of reisartikelen kopen. Gebruik je één van deze linkjes, dan ontvangen wij een kleine vergoeding en het kost jou helemaal niets extra natuurlijk! Jij blij, wij blij 🙂

Picture of Reisexpert Esmée

Reisexpert Esmée

Ik ben Esmée, een reislustige avonturier en co-creator van de Aap Noot Reisblog. In 2014 maakte ik mijn eerste verre reis en sindsdien heb ik het reisvirus te pakken. Er valt zoveel te ontdekken! Het liefst ga ik voor langere tijd op reis en heeft de bestemming een goede mix van strand, cultuur en natuur. Met mijn backpack op de rug ga ik weg van de gebaande paden, al sla ik de highlights ook zeker niet over. Alle tips verzamel ik voor je, hier op Aap Noot Reis!

Wij zijn dé reisbloggers van Aap Noot Reis én beiden stapelgek op reizen! Onze missie? Jou blij maken met de tofste en meest handige reistips! Wij helpen je graag met het plannen van jouw reis.

Blij met onze tips? Support ons en trakteer op een digitaal koffietje:

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

De nieuwste blogs: