Wat moet je echt meenemen op reis?

Top 10 reisessentials die je echt mee wilt nemen op reis.

Met de jaren ben ik steeds efficiënter gaan backpacken. Ik ben kritischer gaan kijken naar wat ik wel en niet mee wil nemen en heb ondertussen een aantal items uitvoerig getest die voor mij nu onmisbaar zijn. Om jou de tijd en moeite te besparen heb ik deze favoriete items hieronder op een rijtje gezet.

Vrouw van de achterkant met een rode backpack in een groene omgeving

1. Packingcubes

Een paar jaar geleden deed ik de ontdekking van de eeuw, packingcubes! Wat een geweldige dingen zijn dat. Je kan er super veel in kwijt, je backpack is hiermee mega netjes en strak ingedeeld en je vindt alles in één oog opslag terug. Daarnaast gebruik ik ook nog een schoenenzak, een waszak en een speciale E-cube om mijn elektronica te beschermen. Meer weten over packing cubes? Lees dan deze blog even.

2. Toilettas met ophangsysteem

Een toilettas neem je waarschijnlijk sowieso al jaren mee. Sinds een paar jaar maak ik gebruik van een toilettas met een ophangsysteem. Vooral in hostels super handig, waar je van die kleine douchehokjes hebt met maar 1 haakje en al je kleding en spullen nat gespetterd worden. De mijne is van één van mijn favoriete reismerken Eagle Creek, niet de goedkoopste maar wat mij betreft zeker de investering waard.

3. Cijferslotjes

Hier neem ik er altijd minstens drie van mee. Een om de ritsen van mijn daypack, één voor aan mijn backpackhoes voor in het vliegtuig, het ruim van de bus of als je je backpack een paar dagen achterlaat in een hostel. En nog eentje voor de kluisjes in het hostel, want sommige hostels hebben kluisjes waarbij je je eigen slotje moet gebruiken.

4. Thermosfles

Een goede thermosfles houd je drinken 24 uur lang koud en 12 uur warm. Ideaal voor op een lange hike, een urenlange busrit of een dagje strand. Ik heb zelf een hele mooie van Chilly’s, maar ook Flaske heeft leuke designs.

Onderlijf van een man met een gele jas die een waterfles vasthoudt
Arm die een thermosfles vult bij een natuurlijke bron
Husky hond die drinkt uit een kartonnen verpakking water die een man vasthoudt in een bergachtige omgeving

5. Waterzak

Dit is een mooie aanvulling op je thermosfles. Het houd je drinken niet lang warm of koud, maar het is wel een enorm gemak tijdens een lange hike of fietstocht. Ik heb een waterzak van 2 liter en gebruik deze wanneer ik ga hiken. Het drinksysteem bespaart je enorm veel gehannes met het op- en afdoen van je tas of wanneer je als een soort lenige acrobaat je flesje in dat zij-netje van je tas probeert te stoppen tijdens het lopen. Ik kocht er een voor een tientje bij Decathlon.

6. Wereldstekker

In sommige landen hebben ze andere stopcontacten en daar passen onze stekkers niet in. Een wereldstekker is dus zeker handig, anders sta je straks met een lege telefoon en camera in je handen. De fijnste wereldstekkers vind ik een blok dat alles in 1 heeft met USB ingangen. Ik vind deze wereldstekker erg fijn.

7. Hamamdoek

Ken je die super handige sneldrogende handdoeken? Die wel snel drogen maar helemaal niet goed afdrogen? Ik heb een super fijn alternatief gevonden, namelijk hamamdoeken. Droogt snel én droogt af! Je hebt ze in allerlei kleuren en maten, ik neem altijd één grote mee als badlaken en twee kleintjes voor in hostels waar je geen handdoek krijgt.

Gekleurde hammamdoek met strepen in het zand met een doorgesneden watermeloen op de handdoek

8. Backpackhoes

Een backpack is niet het goedkoopste item dat je moet aanschaffen voor je reis, dus deze wil je dan ook graag een beetje heel houden. Een backpackhoes beschermd je backpack tegen beschadigingen. De meeste hoezen zijn multifunctioneel waardoor je deze ook als regenhoes kan gebruiken. Ik heb een multifunctionele is een knalkleur, dan kan ik mijn tas makkelijk terugvinden op de band. Wat ik ook een voordeel van een backpackhoes vind, is dat je er een slotje om kan doen. Geeft wel zo’n prettig gevoel wanneer je tas onderin een bus ligt bijvoorbeeld. Zo kan er niks ingestopt of uitgehaald worden.

9. Opvouwbare tasjes

Extra tasjes zijn altijd handig. Nu zou je natuurlijk een paar plastic tasjes in je tas kunnen proppen maar die gaan én snel(ler) stuk én het is slecht voor het milieu. Ik neem daarom een leuk canvastasje mee, die functioneert meteen als strandtas en tasje voor een dagje uit. Ook neem ik een opvouwbaar rugzakje voor boodschappen mee, deze verkopen ze voor €3,- euro bij de Decathlon.

10. Tandenborstelhoesje

Dit vind ik nou echt een absolute ‘must-have’ en ‘life safer’, want niets is zo goor als je tandenborstel op een vieze wasbak te moeten leggen. Of in de douche zonder plankje of randje, waar laat je dat ding dan toch.. Ik gebruik mijn hoesje zelfs thuis en ondertussen zijn ook mijn ouders en mijn vriend overtuigd.

Bonus tip: hangmat

Niet essentieel, maar wel heel chill om mee op reis te nemen is een hangmat. Vooral als je gaat kamperen of met een camper op reis gaat. Je hebt tegenwoordig hele lichte reishangmatten die je tot een klein pakketje kunt opvouwen en gemakkelijk mee kunt nemen. Als iets mij een vakantiegevoel geeft, dan is het wel tussen twee palmbomen heen en weer schommelen in een hangmat. Wil je ook zo’n handige hangmat voor op reis?!

Boek via deze linkjes:

Om het jou makkelijk te maken, hebben wij hieronder een overzichtje gemaakt van al onze favoriete websites waar wij graag boeken of reisartikelen kopen. Gebruik je één van deze linkjes, dan ontvangen wij een kleine vergoeding en het kost jou helemaal niets extra natuurlijk! Jij blij, wij blij 🙂

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Dit kan vast je tas in! Nu nog je kleding uitzoeken..

Heb jij enig idee wat en hoeveel je meeneemt op reis? Ik heb een blog geschreven met 7 onmisbare items op reis. Dit zijn kledingstukken waar je blij van wordt, omdat ze multifunctioneel zijn en geschikt voor elke reis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *