Wat te doen in de winter in Zweden

3 leuke activiteiten om te doen in de winter in Zweden

Het heeft een gevarieerd landschap waarin je veel naaldbossen vindt die bezocht worden door lynxen, elanden, beren, wolven, bevers en gouden arends . Nu moet je wel geluk hebben om deze dieren te spotten. Naast de bossen heeft Zweden een grote kustlijn, waar je kan eilandhoppen. Wanneer je liever de ruige natuur intrekt, kan je naar het hoge noorden gaan, om daar de ongerepte natuur te beleven. Zoals je ziet heeft Zweden voor iedereen wat.

Winter in Zweden

1. Huskytochten door het Zweedse landschap

Hoe kan je de kracht van natuur beter voelen dan getrokken worden door een bende enthousiaste husky’s glijdend over de sneeuw terwijl je ondertussen van de natuur kan genieten.

In de meeste skigebieden kan je een huskytocht doen of helemaal in het Noorden, in Lapland ( Pinetree lodge). Maar je moet zeker niet zover rijden om een huskytocht te ervaren. In Enviken ( Below zero), regio Dalarna, bevindt zich de meest zuidelijkste huskytochten. Je mag meehelpen de husky’s aan te lijnen en eten te geven om erna te genieten van prachtige vergezichten.

Winter in Zweden

2. Langlaufen en Skiën

Dat de Zweden een sportief volk is, hebben wij al heel snel mogen ervaren. Weer of geen weer je vindt de Zweden een heel jaar door in de buitenlucht en het liefst om te sporten en te genieten van de buitenlucht. In de winter worden kilometers langlauf tracks aangelegd. De bekendste langlauf track is de Vasaloppet. Deze 90 km wedstrijd brengt je van Sälen naar Mora.

Ook vind je verschillende skigebieden. Met z’n 91 km skipiste is Åre, gelegen tegen de Noorse grens, het grootste skigebied. Je vindt ook verschillende kleinere skigebieden waar je je goed kan amuseren. Enkele ‘kleinere’ gebieden zijn Orsa, Romme Alpin, Bjursås, Sälen, Idre en Vemdalen.
Winter in Zweden
Winter in Zweden

3. Schaatsen op natuurijs

Neem of huur een paar schaatsen en ontdek hoe zalig het is om te glijden en schaatsen op echt natuurijs. Het Runnmeer in Falun en het Orsameer in Mora hebben de langste geveegde ijsbanen van Europa. 

Een ijshockeywedstrijd spelen, glijden met een slee of een wandeling op het ijs maken zijn maar enkele voorbeelden van activiteiten die je kan doen. Vergeet de warme chocomelk met een vers gebakken kaneelbroodje niet.

Kortom Zweden gaat je nooit vervelen, is het nu in de zomer of in de winter. Je hebt altijd wel iets dat je kan doen en bezoeken.

Mycket kul!
(heel leuk)

Winter in Zweden

Boek via deze linkjes:

Om het jou makkelijk te maken, heb ik hieronder een overzichtje gemaakt van al mijn favoriete websites waar ik graag boek of reisartikelen koop. Gebruik je één van deze linkjes, dan ontvang ik een kleine vergoeding en het kost jou helemaal niets extra natuurlijk!  

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Dit wist je nog niet over Zweden!

Gastblogger Kaatje woont in Zweden en heeft meerdere blogs geschreven over dit prachtige land! Het leuke en bijzondere aan Zweden is, dat het niet alleen ideale winterbestemming is maar ook zeker een een hele leuke winterbestemming. Benieuwd naar wat leuke feitjes over Zweden? Kaatje woont er nu al 1,5 jaar en heeft een lijstje gemaakt van dingen die haar zijn opgevallen! Vijf dingen die je nog niet wist over Zweden.

Picture of Kaatje

Kaatje

Hej hej, ik ben Kaatje, sport- en wetenschapsleerkracht, en sinds juli 2020
ben ik met mijn 3 kinderen en man vanuit België geëmigreerd naar Zweden. 
Vaarwel zeggen aan de ratrace en de natuur opzoeken was mijn  reden om de sprong te maken. Ik hou ervan om nieuwe dingen te ontdekken en ik ben enorme fan van micro adventures.  Je kan mijn verhaal volgen op instagram @swedish_belgians.