Welke Packing Cubes zijn het beste?

Ik heb 3 soorten Packing Cubes voor je getest.

Dit vind ik dus echt zo’n ‘uitvinding-van-de-eeuw-ding’. Packing Cubes! Sinds ik Packing Cubes ben gaan gebruiken, kan ik eigenlijk niet meer zonder. Of je nu reist met een koffer of backpack, Packing Cubes zijn altijd handig. Het is dé manier om je bagage netjes en georganiseerd te houden. Waarom Packing Cubes zo ontzettend handig zijn, waarvoor je ze precies gebruikt en welke Packing Cubes de beste zijn? Ik heb 3 merken voor je getest en alle antwoorden lees je in deze blog! 

Packing Cubes Eagle Creek

Wat zijn Packing Cubes?

Dit zijn afsluitbare zakken waar je je kleding in kan pakken zodat je backpack of koffer georganiseerd en overzichtelijk blijft.

Door Packing Cubes te gebruiken, is het zoveel makkelijker om je bagage strak in te pakken. Waar normaal gesproken al je spullen los in je backpack of koffer zitten, kun je nu alles opbergen in cubes. Dit maakt niet alleen het inpakken makkelijker, maar ook wanneer je op zoek bent naar iets. In plaats van alles overhoop te halen, vis je alleen de cube eruit die je nodig hebt en heb jij je het gene wat je zocht snel gevonden!

Je bagage heeft er nog nooit zo netjes uitgezien en je vindt alles zoveel sneller en makkelijker terug.

Waarom je Packing Cubes wilt gebruiken en de voordelen ervan

Waarom je Packing Cubes wilt gebruiken is volgens mij al duidelijk sinds de intro. Nooit meer een rommeltje in jouw bagage, dit wil je! Packing Cubes gebruiken, betekent slim inpakken. Je kunt je kleding gemakkelijk organiseren, maar als je het slim aanpakt bespaart het je ook een hoop ruimte. Rol je kleding strak op, stop het in de Packing Cube en organiseer dan de cubes in je koffer of backpack. Als je alleen met handbagage reist, zul je zien dat je ineens een stuk meer dan normaal kunt meenemen!  

De voordelen

 • Je backpack of koffer blijft georganiseerd en overzichtelijk
 • In- en uitpakken gaat sneller en makkelijker
 • Je kan gericht zoeken in je tas, zonder alles overhoop te hoeven halen
 • Het biedt meer ruimte, waardoor je meer kan meenemen
 • Je kunt je kleding per Cube categoriseren
 • Ze zijn makkelijk uit elkaar te houden door de diverse kleuren
 • Er zijn verschillende maten beschikbaar
Inpakken met Packing Cubes
Packing Cubes inpakken
De beste packingcubes

Getest! Welke Packing Cubes zijn de beste?

Om erachter te komen welke Packing Cubes de beste zijn, heb ik drie verschillende merken getest. Ze zijn allemaal meegegaan op reis en uitgebreid getest. De plus- en minpunten die heb ik per merk voor je op een rijtje gezet.

Packing Cubes van Eagle Creek

Ik gebruik de Pack-It Specter cubes van Eagle Creek en deze zijn favoriet! Vanwege de maten, het extreme lichtgewicht materiaal en hoge kwaliteit. De ‘Pack-It Specter Cubes’ zijn ondertussen geüpdate naar de ‘Packing Cubes Isolate’.

De pluspunten

 • Extreem lichtgewicht materiaal
 • Levenslange garantie op de ritsen
 • Compressie cubes (bespaart ruimte)
 • Waterafstotend en vlekbestendig
 • Handvat om gemakkelijk uit je tas of koffer te halen
 • Verschillende kleuren
 • Handige maten (kwart, half en heel)
 • Hoge kwaliteit

De minpunten

 • Prijzig
 • Niet 180 graden te openen​
Packing Cubes van Reismonkey

De gezelligste en mooiste cubes die er te vinden zijn! Het leuke design van Reismonkey springt meteen in het oog, met deze Packing Cubes maak je sowieso indruk op je medereizigers. Ze hebben niet alleen hele mooie Packing Cubes, maar ook nog veel andere reisproducten. In de webshop van Reismonkey vind je diverse toilettassen met haak, wat ik echt een must vind op reis! Maar ook hamamdoeken, wereldstekkers en kabel organizers.

De pluspunten

 • Mooi design
 • Stevig materiaal
 • Verschillende maten
 • Compressie cubes (bespaart ruimte)
 • Vuil- en waterafstotend materiaal
 • 180 graden te openen
 • Handvat om gemakkelijk uit je tas of koffer te halen
 • Makkelijk uit elkaar te houden
 • Clean & dirty cube
 • Hoge kwaliteit

De minpunten

 • Vrij dik materiaal (zwaar)
 • Geen kwart cubes
 • Geen variatie in kleur/print als je twee sets koopt​
Packing Cubes van Decathlon
De beste budget optie, is de De Forclaz Set van drie packing cubes van Decathlon. Voor deze set betaal je ongeveer €10,- euro en dit is ongeveer een derde van de prijs van de bovengenoemde merken. Al merk je dit ook in de kwaliteit, want het materiaal en de ritsen zijn stugger.

De pluspunten

 • Budgetproof
 • Handvat om gemakkelijk uit je tas of koffer te halen
 • Verschillende maten
 • 180 graden te openen
 • Te koop in een set van 3​

De minpunten

 • Ritsen zijn stugger
 • Grote cube is te groot
 • Geen kwart cubes
 • Niet vuil- en waterafstotend
 • Mindere kwaliteit dan duurdere merken
 • Geen kleurvariatie​

Meer budgetvriendelijke opties? Ook Hema en Ikea verkopen Packing Cubes per set! Wat mij betreft kan het niet op tegen de kwaliteit van Eagle Creek en Reismonkey, maar heb je iets minder te besteden dan zijn dit goede alternatieven. Persoonlijk investeer ik liever in kwaliteit, aangezien ik veel reis en ze dus ook vaak gebruik.

Wat past er allemaal in? Welke Packing Cubes neem je mee op reis?

Mijn eerste set packingcubes was van Eagle Creek, ondertussen gebruik ik diverse merken om mijn backpack te organiseren. Even een korte toelichting van de maten:

 • Kwart cube: Eagle Creek Pack-It Isolate Cube XS
 • Halve cube: Eagle Creek Pack-It Isolate Cube S
 • Compressie cube: Eagle Creek Pack-It Isolate Cube M

Welke neem je mee op reis?

Voor een lange reis zou ik 3 verschillende formaten meenemen:

 • 2 of 3 kwart cubes
 • 3 of 4 halve cubes
 • 1 compressiecube​

Wat past er allemaal in?

De inhoud verschilt voor mannen en vrouwen, aangezien mannen vaak grotere kledingstukken hebben dan vrouwen. Dus voor beiden heb ik een overzichtje gemaakt.​

Voor vrouwen:

 • Compressiecube:
  Vest, dikke trui, jas, 2 sportleggings en een lange broek
 • Halve cube:
  5 à 6 korte broeken, 6 t-shirts/topjes en/of 5 jurkjes/rokjes
 • Kwart cube
  Ondergoed, sokken en bikini’s

Voor mannen:

 • Compressiecube:
  Spijkerbroek, joggingbroek, 1 of 2 truien en een dunne jas.
 • Halve cube:
  4 à 6 T-shirts, twee zwembroeken en 3 korte broeken
 • Kwart cube
  Ondergoed/sokken
Packing Cubes Eagle Creek
Inpaktips reizen

Nog meer handige 'cubes'

Naast de bovenstaande packingcubes heb ik een E-cube, deze is speciaal gemaakt om je elektronica veilig te houden. Deze cube heeft een extra dikke wand, perfect om je extra batterijen voor je camera, je powerbank, je Actioncam en je externe harde schijf in mee te nemen. Mijn E-Cube is van Eagle Creek, maar ook Reismonkey heeft een super handige elektronica- en kabelorganiser

Verder neem ik een altijd een schoenenzak voor mijn schoenen, sandalen en slippers mee op reis. Er zijn ook Packing Cubes met een vuile was compartiment, persoonlijk vind ik mijn gezellige waszak met “wereldkaart-print” leuker en handiger! Deze kan ik met vuile was en al direct afgeven bij de wasserette.

Enthousiast geworden? Je koopt ze hier!

Mocht je na het lezen van mijn ode aan de packing cubes denken, dat wil ik ook! Je kunt de packing cubes online bestellen. Mijn favorieten zijn die van Eagle Creek en de super mooie designs van Reismonkey. De Packing Cubes van Eagle Creek zijn wel wat prijziger, maar je krijgt dan ook niet voor niets levenslange garantie op deze cubes omdat de kwaliteit simpelweg heel goed is. Ga je toch liever voor een budget variant, op bol.com vind je nog veel meer merken en soorten Packingcubes. Ook Decathlon heeft budget-sets Packingcubes, deze gebruik ik in combinatie met mijn Eagle Creek cubes. Sommige dingen denk je niet meteen aan, maar kunnen ineens echt een lifesaver blijken op reis! Zo heb ik een aantal favoriete items, die ik standaard in mijn backpack stop. In deze blog lees je 5 gadgets die ik altijd meeneem op reis!

Boek via deze linkjes:

Om het jou makkelijk te maken, heb ik hieronder een overzichtje gemaakt van al mijn favoriete websites waar ik graag boek of reisartikelen koop. Gebruik je één van deze linkjes, dan ontvang ik een kleine vergoeding en het kost jou helemaal niets extra natuurlijk!  

Picture of Reiscoach Renee

Reiscoach Renee

Ik ben Renee, dé reiscoach van Aap Noot Reis. Als ik aan reizen denk, dan droom ik van bestemmingen waar alles samenkomt. Bijzondere natuur, toffe steden, mooie accommodaties, een fijne cultuur, ontspanning en comfort, maar ook zeker avontuur en ontdekken. Ik ben gek op het vinden van hidden gems, maar wil ook de hotspots niet missen. Ik hou van lokaal eten én ik ben gek op trendy koffietentjes. Een geweldige reiservaring, dat gun ik jou ook. Ik help je graag met het samenstellen van jouw volgende reis.

Wij zijn dé reisbloggers van Aap Noot Reis én beiden stapelgek op reizen! Onze missie? Jou blij maken met de tofste en meest handige reistips! Wij helpen je graag met het plannen van jouw reis.

Blij met onze tips? Support ons en trakteer op een digitaal koffietje:

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

De nieuwste blogs: