Welke schoenen neem je mee op reis?

Hoeveel paar stop je in je backpack?

Ik reis zelf altijd met maar twee paar schoenen en ik neem natuurlijk slippers mee. Sinds kort heb ik daar ook een paar waterschoenen aan toegevoegd. Je wilt niet teveel schoenen meenemen, want daar wordt je backpack zwaar van. Hoe bepaal je nou wat voor schoenen je meeneemt op jouw reis? Ik neem je mee in mijn zoektocht en deel mijn tips in deze blog!

Welke opties zijn er?

Twee paar benen met bergschoenen met uitzicht vanaf een klif

Welke schoenen zijn het beste voor een (lange) reis?

Welk soort schoenen neem je mee wanneer je gaat backpacken? Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel simpel, kies schoenen die het allerlekkerst zitten en waar je uren op kan lopen. Daarnaast zou ik letten op een goed profiel, zodat je schoenen geschikt zijn voor verschillende ondergronden.

Zelf heb ik heel lang getwijfeld of ik wandelschoenen mee moest nemen, uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om het niet te doen. Ik vind wandelschoenen toch te lomp en groot en ik vind dat ze relatief veel plek en gewicht in je tas innemen in verhouding tot de keren dat ik ze zou dragen. Ik zweer bij hardloopschoenen, zelfs voor een meerdaagse trekking. Ik vind het ideaal want zo heb ik mijn alledaagse-, stads-, natuur- en wandelschoen in één. Hardloopschoenen of trailrunners zijn lichtgewicht, ventileren goed en als ze nat worden zijn ze zo weer droog. En de meeste hardloopschoenen zijn ook nog eens een stuk modieuzer en flatteuzer dan wandelschoenen. Loop je veel op ongelijk terrein dan zijn trailrunners daar zeer geschikt voor.

Ook voor wandelschoenen is zeker wat te zeggen natuurlijk. Dit type schoen is nou eenmaal ontwikkeld voor wandelaars. Dus mocht je veel wandelen/hiken en je dan kun je overwegen om toch voor een wandelschoen te gaan. Die keus is natuurlijk helemaal aan jezelf.

Vrouw met een backpack op haar rug die door de bergen wandelt
Twee paar benen en wandelstokken van bovenaf waarbij de schoenen zichtbaar zijn op een rotsige ondergrond

Zijn sandalen handig voor op reis?

Deze heb je in allerlei soorten en maten, ik ben op zoek gegaan naar een comfortabele sandaal waar ik een hele dag op zou kunnen lopen maar eentje die ook nog aan mijn eisen zouden voldoen qua modestatement. Want het is toch ook leuk om er leuk uit te zien en daar hoort soms ook een zwierig jurkje bij met passend schoeisel. Drie jaar terug heb ik Teva’s aangeschaft, super fijne comfortabele sandalen maar ik vond ze toch niet charmant genoeg. In mijn zoektocht ben ik op een aantal merken gestuit die hierin wel aan mijn eisen voldoen en nu ben ik helemaal blij met mijn Timberlands.

Toffe en fijne merken voor comfortabele (zonder geitenwollensokken-imago) sandalen zijn:

Wat voor slippers kun je het beste meenemen?

Dit is natuurlijk geen keuze, slippers gaan sowieso mee. Ga je voor teenslippers of badslippers? Ik vind badslippers zo handig omdat je er ook met sokken in kan. Denk aan #campinglife. En stiekem is die retrolook van de klassieke Adidas slippers toch ook best wel cool.

Heb je waterschoenen nodig op reis?

Heb je weleens geprobeerd om een beekje over te steken met blote voeten, of een meertje in te lopen met een rotsige ondergrond? Of zo’n strand met allemaal scherpe schelpjes en heb je dat overleefd moet je weer oppassen voor zee-egels enzo. Om al dat ongemak op te lossen neem ik waterschoenen mee, ik kocht de mijne voor een paar euro bij Decathlon.

Boek via deze linkjes:

Om het jou makkelijk te maken, hebben wij hieronder een overzichtje gemaakt van al onze favoriete websites waar wij graag boeken of reisartikelen kopen. Gebruik je één van deze linkjes, dan ontvangen wij een kleine vergoeding en het kost jou helemaal niets extra natuurlijk! Jij blij, wij blij 🙂

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Wat gaat er nog meer mee op reis?

Praktisch inpakken is best een kunst; dat zit niet alleen in de keuzes die je moet maken over wat je allemaal meeneemt, maar ook hoe je het inpakt! Om dat gedeelte makkelijker voor jou te maken, heb ik 10 tips hoe jij je backpack super efficiënt inpakt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *