9 x Lekker eten en drinken in Salento

De leukste restaurants en cafés in Salento

De keuze aan lekker eten en drinken in Salento is groot! Salento is één van de meest populaire en toeristische stadjes in Colombia. Dit komt doordat je hier de prachtige Cocora Vallei kan bezoeken, dat bestaat uit honderden waxpalmbomen. Salento trekt dagelijks velen toeristen, vanwege deze indrukwekkende vallei. Al is de vallei zeker niet de enige trekpleister, want ook Salento zelf en de omgeving heeft genoeg te bieden. Zo blijven veel reizigers ongepland vaak wat langer in Salento hangen, dan ze verwacht hadden. Blijf dan ook minstens twee of drie nachten in Salento, dan heb je genoeg tijd om de mooiste bezienswaardigheden mee te pakken en heb je ook de tijd om een paar van de leukste restaurants en cafés in Salento te proberen. In deze blog staat mijn lijstje met 9 x lekker eten en drinken in Salento.

Restaurant Salento
Centrum Salento

1. El Cacharrito​

Hamburgers en een biertje, simpel en altijd goed! Voor de vegetariërs hebben ze ook een veggie burger.​

2. Serendipia Veggie

Een ruimte kaart met vegetarische gerechten. Van Lasagne tot salade, bij Serendipia zit je leuk en eet je goed.

3. Coco Bowl

De hotspot voor een gezond ontbijtje of een lekkere lunch. Aan de voet van het viewpoint zit dit kleine tentje, waar ze heerlijke bowls en avocado on toast hebben.

Restaurant Salento
Restaurant Salento

4. Concreto Café

Koffie! Salento ligt in de koffieregio en je kan hier prima koffie krijgen, bij Concreto café ben je gegarandeerd van een lekker bakkie.

5. Trattoria Urrea Salento

Prima pizza! Deze pizzeria ligt in een zijstraat van het centrale plein, je hebt het zo gevonden.

6. Donde Laurita

Bij Laurita eet je de lekkerste forel. In Colombia heet het Trout en zo staat dit gerecht ook op de kaart, we bestelden twee verschillende soorten trout en het was smullen!

Restaurant Salento
Restaurant Salento

7. Cumana

Cumana is een Venezolaans tentje met diverse lekkere gerechtjes, de vegetarische hamburgers zijn hier ook erg lekker!

8. Wabi Asian Kitchen

Sushi en meer! Bij Wabi is het handig om van te voren even te reserveren, want het tentje is klein. Je kan een appje sturen naar +57 310 8467609 om te reserveren.

9. Etnia Arte y Sabor

Lekker lokaal eten voor een prikkie, dat kan bij Etnia Arte y Sabor in Salento.

Restaurant Salento
Restaurant Salento

Boek via deze linkjes:

Om het jou makkelijk te maken, heb ik hieronder een overzichtje gemaakt van al mijn favoriete websites waar ik graag boek of reisartikelen koop. Gebruik je één van deze linkjes, dan ontvang ik een kleine vergoeding en het kost jou helemaal niets extra natuurlijk!  

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Nieuwsgierig naar wat je kunt doen in Salento?

Salento is een plaatsje waar ik hoge verwachten van had, vooral vanwege de populaire Cocora Vallei. Ook wist ik dat Salento erg toeristisch zou zijn, maar soms heeft dat ook weer zo z’n voordelen. Ondanks dat ik persoonlijk meer van onontdekte plekjes hou. Salento is zeker toeristisch, maar dat gaf het kleine stadje juist ook weer sfeer. Benieuwd naar wat er in Salento te doen valt? Lees hier mijn Mini Gids over Wat te doen in Salento.

Picture of Reiscoach Renee

Reiscoach Renee

Ik ben dé reiscoach van Aap Noot Reis. Ik regel voor jou een zorgeloze reis, waar je ook heen wilt! Sinds ik jaren geleden het zogenaamde "reisvirus" opgelopen heb, ben ik hartstikke reisverslaafd! Met mijn eindeloze passie voor reizen en alle reiservaringen die ik de afgelopen 10 jaar op heb gedaan, ben ik Aap Noot Reis begonnen. Als reiscoach en reisliefhebber is het mijn doel om anderen te helpen met het voorbereiden/uitzoeken van hun reis, want iedereen verdient een zorgeloze reis.

Ik ben Renee, jouw reiscoach en ik raak nooit uitgepraat over reizen. Omdat jij een zorgeloze reis verdient, zet ik mijn uitzoektalent en reiservaring in om jou te helpen met het plannen van jouw reis.

Reislustige groetjes,
Renee

Reisgids Lissabon

Download hier jouw gratis reisgids