Buiten de gebaande paden op Madeira

Levada do Moinho en Levada Nova

De Levada do Moinho en Levada Nova wandeling is een minder bekende wandeling op Madeira en je komt er dan ook niet zo veel mensen tegen onderweg zoals je op de drukke PR wandelingen tegenkomt. Misschien is deze wandeling dan wel minder bekend, maar deze wandelroute is zeker niet minder mooi! Dit is een geweldige wandeling om het prachtige Madeira in alle rust te ontdekken.

Alles wat je moet weten over deze wandeling

De wandeling start in Lombada da Ponta vlak bij het kerkje. Je kunt hier je auto parkeren en het startpunt (een smal paadje) staat aangegeven met een bordje. Je loopt bij deze wandeling langs de levadas met aan de andere kant soms diepe afgronden (soms met hekje soms zonder hekje). Je hebt uitzichten over bergen, huisjes en geweldige natuur. Het voordeel aan deze wandeling is dat je rond loopt en dus niet de zelfde weg heen en terug moet lopen. 

Omschrijving van de wandelroute

Het eerste gedeelte heb je hele mooie vergezichten en je loopt langs de levadas af. Het is eigenlijk gewoon het pad volgen. Uiteindelijk loop je tegen een rotswand aan en kun je niet meer verder. Een stukje terug ligt er een trap aan de rechterzijde die je omhoog moet. Je loopt daarna eigenlijk parallel aan het stuk wat je net gelopen hebt maar dan een stuk hoger.

Het hoogtepunt van de wandeling

In dit stuk van de wandeling loop je langs hoge rotswanden en uiteindelijk kom je bij het hoogtepunt van de wandeling. Je loopt het hoekje om en ziet een prachtige waterval in een inham. Het wandelpad loopt achter de waterval door. Heel erg mooi! Daarna volgt een lange tunnel. Vergeet je zaklamp dus niet. De wandeling eindigt in een dorpje en vanaf daar moet je nog een stukje terug naar het kerkje.

Niet moeilijk, wel uitdagend

De wandeling heeft weinige hoogte verschillen en is daarom een makkelijk wandeling. Je loopt op smalle paadjes langs de levadas af, deze paden zijn niet altijd beveiligd. Dit is misschien soms een uitdaging voor mensen met hoogtevrees.

Boek via deze linkjes:

Om het jou makkelijk te maken, heb ik hieronder een overzichtje gemaakt van al mijn favoriete websites waar ik graag boek of reisartikelen koop. Gebruik je één van deze linkjes, dan ontvang ik een kleine vergoeding en het kost jou helemaal niets extra natuurlijk!  

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Meer Madeira inspiratie?

Gastblogger Kim heeft haar top 5 mooiste wandelingen op Madeira voor je op een rijtje gezet. Wandel langs watervallen, wandel de populaire PR routes of loop de uitdagende wandelroute door de jungle van Madeira. Welke wandeling je ook kiest, op dit prachtige groene Portugese eiland, heb je gegarandeerd mooie uitzichten. Madeira is een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers.

Picture of Kim

Kim

Hallo allemaal! Ik ben Kim van @het.reiskoffertje. Ik houd van reizen en alles wat hiermee te maken heeft en ik ben altijd op zoek naar mooie, nieuwe, leuke plekjes. Ik doe dan ook niks liever dan op pad gaan, reizen en genieten van al het moois op de wereld. Inmiddels heb ik al aardig wat landen bezocht. Ik neem je op mijn website dan ook graag mee in mijn reiskoffertje. Hopelijk kan ik jullie inspireren tot het maken van mooie reizen.

Ik ben Renee, jouw reiscoach en ik raak nooit uitgepraat over reizen. Omdat jij een zorgeloze reis verdient, zet ik mijn uitzoektalent en reiservaring in om jou te helpen met het plannen van jouw reis.

Reislustige groetjes,
Renee

Reisgids Lissabon

Download hier jouw gratis reisgids

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *