Uitdagende wandelroute door de jungle van Madeira

De wandelroute: Pr 9 Levada do Caldeirão - Caldeirão do Inferno.

De Levada do Caldeirão – Caldeirão do Inferno wandeling begint bij het Parque Florestal das Queimadas in het binnenland van Madeira. Je kunt je auto parken op een grote (betaalde) parkeerplaats. De wandeling start bij de leuke huisjes (niet te missen), hier staan ook de bordjes die de route van de wandeling aangeven.

De route is prachtig vanwege het vele groen

De omgeving hier is echt heel erg groen, geweldig mooi! Je loopt langs de levadas, door een groene jungle met mooie bomen, planten en mossen op de wand. Onderweg heb je mooie uitzichten op de groene bergen en in de verte kun je soms zelfs de zee zien. 

Tip! Neem een regenjas en zaklamp mee

Onderweg kom je vier tunnels tegen. Ook bij deze wandeling is het dan weer handig om een zaklamp mee te nemen. Let bij deze tunnels op want ze zijn behoorlijk laag. Bij deze wandeling moet je soms door of achter een waterval langs. Je kunt af en toe dus nat worden daarom is een regenjas meenemen verstandig. 

Over de wandelroute

De wandeling is vrijwel vlak en je komt onderweg al verschillende watervallen tegen. Na ongeveer 2 uur (6,5 kilometer) wandelen kom je aan bij de 100 meter hoge Caldeirāo Verde waterval. Veel mensen nemen hier even een pauze voor ze weer terug keren.

Twee mogelijke wandelroutes

Je kunt er voor kiezen om vanaf hier terug te lopen (totaal dan 13 kilometer). Maar je kunt er ook voor kiezen om verder te lopen naar de Caldeirão do Inferno. Dat is nog ongeveer 2,5 kilometer verder lopen, dus zo’n vijf kilometer in totaal. Het is een aardig zwaar stuk met een groot aantal trappen.

Tunnels en een prachtige kloof

Onderweg kom je ook nog een aantal tunnels tegen en loop je door een kloof waar het water doorheen dendert. Fantastisch om te zien! Uiteindelijk loop je tegen een grote rotswand aan waar het water naar beneden valt. Bij ons was hier helaas niet zo heel veel water aanwezig. Maar ondanks dat was het zeker de moeite waard.

Bedenk dat je als je het laatste stuk eraan vast plakt je in totaal ongeveer 18 kilometer loopt. Een hele mooie wandeling door het groene hart van Madeira.

Tip! Neem een zaklamp mee.

Madeira is het Hawai van Europa

Omdat Madeira zo prachtig groen is, wordt het meer dan eens vergeleken met Hawai. Het Hawai van Europa dus! Hierdoor is Madeira dus ook een geweldig land voor mensen die houden van avontuur, actieve vakanties en het maken van prachtige wandelingen. Ook staat Madeira bekend om de levadas, dit zijn irrigatiekanalen om water van de noorden naar de zuiden te brengen. Momenteel is er ongeveer 3000 km aan levadas op Madeira. Door al deze levadas, kun je dus ook prachtige levada wandelingen maken, zoals de populairste levada wandeling op Madeira waarbij je langs vele mooie watervallen loopt!

Kim

Kim

Hallo allemaal! Ik ben Kim en in mijn vrije tijd ben ik eigenlijk altijd bezig met dingen die te maken hebben met reizen. Altijd op zoek naar mooie, leuke, nieuwe plekjes. Ik kan hier heel erg van genieten. Sinds november 2021 kun je mijn reisverhalen en reistips volgen op Instagram @het.reiskoffertje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.