Uitdagende wandelroute door de jungle van Madeira

De wandelroute: Pr 9 Levada do Caldeirão - Caldeirão do Inferno.

De Levada do Caldeirão – Caldeirão do Inferno wandeling begint bij het Parque Florestal das Queimadas in het binnenland van Madeira. Je kunt je auto parken op een grote (betaalde) parkeerplaats. De wandeling start bij de leuke huisjes (niet te missen), hier staan ook de bordjes die de route van de wandeling aangeven.

De route is prachtig vanwege het vele groen

De omgeving hier is echt heel erg groen, geweldig mooi! Je loopt langs de levadas, door een groene jungle met mooie bomen, planten en mossen op de wand. Onderweg heb je mooie uitzichten op de groene bergen en in de verte kun je soms zelfs de zee zien. 

Tip! Neem een regenjas en zaklamp mee

Onderweg kom je vier tunnels tegen. Ook bij deze wandeling is het dan weer handig om een zaklamp mee te nemen. Let bij deze tunnels op want ze zijn behoorlijk laag. Bij deze wandeling moet je soms door of achter een waterval langs. Je kunt af en toe dus nat worden daarom is een regenjas meenemen verstandig. 

Over de wandelroute

De wandeling is vrijwel vlak en je komt onderweg al verschillende watervallen tegen. Na ongeveer 2 uur (6,5 kilometer) wandelen kom je aan bij de 100 meter hoge Caldeirāo Verde waterval. Veel mensen nemen hier even een pauze voor ze weer terug keren.

Twee mogelijke wandelroutes

Je kunt er voor kiezen om vanaf hier terug te lopen (totaal dan 13 kilometer). Maar je kunt er ook voor kiezen om verder te lopen naar de Caldeirão do Inferno. Dat is nog ongeveer 2,5 kilometer verder lopen, dus zo’n vijf kilometer in totaal. Het is een aardig zwaar stuk met een groot aantal trappen.

Tunnels en een prachtige kloof

Onderweg kom je ook nog een aantal tunnels tegen en loop je door een kloof waar het water doorheen dendert. Fantastisch om te zien! Uiteindelijk loop je tegen een grote rotswand aan waar het water naar beneden valt. Bij ons was hier helaas niet zo heel veel water aanwezig. Maar ondanks dat was het zeker de moeite waard.

Bedenk dat je als je het laatste stuk eraan vast plakt je in totaal ongeveer 18 kilometer loopt. Een hele mooie wandeling door het groene hart van Madeira.

Tip! Neem een zaklamp mee.

Boek via deze linkjes:

Om het jou makkelijk te maken, heb ik hieronder een overzichtje gemaakt van al mijn favoriete websites waar ik graag boek of reisartikelen koop. Gebruik je één van deze linkjes, dan ontvang ik een kleine vergoeding en het kost jou helemaal niets extra natuurlijk!  

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Madeira is het Hawai van Europa

Omdat Madeira zo prachtig groen is, wordt het meer dan eens vergeleken met Hawai. Het Hawai van Europa dus! Hierdoor is Madeira dus ook een geweldig land voor mensen die houden van avontuur, actieve vakanties en het maken van prachtige wandelingen. Ook staat Madeira bekend om de levadas, dit zijn irrigatiekanalen om water van de noorden naar de zuiden te brengen. Momenteel is er ongeveer 3000 km aan levadas op Madeira. Door al deze levadas, kun je dus ook prachtige levada wandelingen maken, zoals de populairste levada wandeling op Madeira waarbij je langs vele mooie watervallen loopt!

Picture of Kim

Kim

Hallo allemaal! Ik ben Kim van @het.reiskoffertje. Ik houd van reizen en alles wat hiermee te maken heeft en ik ben altijd op zoek naar mooie, nieuwe, leuke plekjes. Ik doe dan ook niks liever dan op pad gaan, reizen en genieten van al het moois op de wereld. Inmiddels heb ik al aardig wat landen bezocht. Ik neem je op mijn website dan ook graag mee in mijn reiskoffertje. Hopelijk kan ik jullie inspireren tot het maken van mooie reizen.

Ik ben Renee, jouw reiscoach en ik raak nooit uitgepraat over reizen. Omdat jij een zorgeloze reis verdient, zet ik mijn uitzoektalent en reiservaring in om jou te helpen met het plannen van jouw reis.

Reislustige groetjes,
Renee

Reisgids Lissabon

Download hier jouw gratis reisgids

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *